Oscar Pistorius egy krikettütővel brutálisan megverte barátnőjét, aki el akart menekülni, a férfi ekkor lőtte le - állítja ügyészség a paralimpiai bajnok barátnőjének holttestén talált nyomok alapján. A keddi tárgyaláson Steenkamp apja is megszólalt.

Mint arról beszámoltunk, Oscar Pistorius hétfőn mentális problémákra hivatkozva nem állt a bíróság elé, ám kedden megjelent, ráadásul most először

szembe kellett néznie a halott lány édesapjával is.

Forrás: AFP

A tárgyaláson Steenkamp apja is megszólalt: a férfi az egész bíróság előtt kikelt magából, majd könnyeivel küszködve azt kérte, hogy mutassák meg a világnak, hogy

milyen szörnyű kínok között halt meg a lánya.

A férfi hozzátette, hogy a sportolónak meg kell fizetnie a bűnéért, és bár felesége erősebb, mindketten képtelenek feldolgozni a gyermekük elvesztését. A férfi szavainak hallattán Pistorius elsírta magát, és bár ő nem, de ügyvédje reagált az elhangzottakra.

"Megértjük, és nagyon nagyon-nagyon sajnáljuk, de bármit csinálunk, vagy mondunk, sajnos nem tudjuk őt visszahozni" - számolt be a Daily Mail.

Tizenegy oldalas vádirat született Oscar Pistorius ellenForrás: AFP/Stephanie de Sakutin

Az ügy előzménye, hogy a sportoló ellen még áprilisban újabb bizonyítékokat találtak. A paralimpikon azt állította, hogy betörőnek hitte kedvesét, Reeva Steenkampot, ezért lőtte le, azonban később olyan ütésnyomokat találtak a nő testén, amiről feltételezték, hogy Oscar Pistorius kritkettütője okozhatta. Ha bebizonyosodik a bűnössége, akár 15 évet is kaphat.