Miközben ütötték, és rúgták a támadói azt kiabálták, hogy menjen vissza Magyarországra. Szerencsére a fiatal férfi komolyabb sérülések nélkül megúszta.

Az egyetemista Zadar belvárosában nézte az osztrák-magyar meccset, majd amikor fiú a mérkőzés után elindult hazafelé, egy csapat utána futott, elkapták, és elkezdték ütni, és rugdosni - számolt be a Vaol.hu.

"Menj vissza Magyarországra!" - kiabálták, ráadásul a mezét is letépték a magyar szurkolóról, majd azzal együtt elfutottak a helyszínről.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A fiú szerencsére néhány zúzódással megúszta a támadást, majd másnap az volt az első dolga, hogy bejelentést tegyen a rendőrségen.

"Sohasem voltam egy balhés gyerek. Horvátországban tanulok több mint 3 hónapja, személy szerint sohasem volt gondom az itt élőkkel, akiket többségében kedveltem. Ez az aljas sunyi támadás azonban kicsit beárnyékolja az amúgy csodás élményeimet. Nem tudom milyen férfi az olyan, akik lesből ketten az egynek nekifutnak, és amíg többen voltunk, nem jöttek oda. A történetemet azért meséltem el, hogy kedves magyarok és minden fociszurkoló vigyázzatok, magatokra akárhol is vagytok a nagyvilágban és Hajrá Magyarország!!!" - üzente a magyar ­szurkolóknak a szerencsétlenül járt fiú.