Két gyanús csomag okozott pánikot a brüsszeli főpályaudvaron, de miután nem találtak bennük robbanószerkezeteket, a közlekedést újraindították. Brüsszelben terrortámadás előkészítése miatt tizenkét embert vettek őrizetbe az elmúlt két napban, közülük három előzetes letartóztatásba került.

Két gyanús csomag miatt rövid időre lezárták vasárnap kora délután Brüsszel központi pályaudvarát - írta a La Libre Belgique belga napilap internetes kiadása.

Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

A biztonsági szolgálat a bejárathoz közeli pénztárak környékén bukkant rá a két elhagyott csomagra. Egy esetleges terrortámadás megakadályozásának érdekében

a pályaudvart lezárták és átfésülték,

a két csomagot az arra szakosodott speciális egységek megvizsgálták, de robbanószerkezetet nem találtak bennük - mondta el Peter De Waele rendőrségi szóvivő. 

A belga vasúttársaság közlése szerint a közlekedést már újraindították, de késésekre még órákig számítani kell. Az Eurostar London és Brüsszel között közlekedő szuperexpresszei erre a pályaudvarra futnak be és onnan is indulnak.     

Az előző két napbantizenkét embert vettek őrizetbe Brüsszelben,mert a gyanú szerint újabb terrortámadást készítettek elő. Közülük három személyt előzetes letartóztatásba helyeztek. Charles Michel miniszterelnök a kormány biztonsági tanácsának ülése után kiegészítő óvintézkedéseket ígért szombaton, de - mint mondta - nem változtatnak a terrorkészültség szintjén. Hozzátette, hogy a labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatos rendezvények a terveknek megfelelően folytatódnak. 

Nevük mellőzését kérő források arról számoltak be, hogy a belga hatóságok szerdán olyan információ birtokába jutottak, amely szerint a Közel-Keletről nemrég indultak útnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szélsőségesei, hogy merényleteket kövessenek el Belgiumban és Franciaországban - tájékoztat az Origo.