Álarcos fegyveres lövöldözött a Frankfurt melletti Viernheim mozikomplexumában. 25 ember megsérült, de nem a lövésektől, hanem a rendőrségi könnygáztól. A támadót lelőtték.

A férfi  délután három körül lépett be a mozikomplexumba. A fegyvert a kezében fogta, a vállán átvetve töltényöv volt. A többször levegőbe lőtt, mire a vendégek sikoltozva menekültek az épületből, a támadó pedig elbarikádozta magát. Az újabb információk szerint mégis ejtett túszokat, akiket a rendőrség különleges alakulata szabadított ki - írja a német Bild.

Forrás: AFP/Daniel Roland

Kivezették a látogatókat

Miután a támadó lövöldözni kezdett, a menekülő látogatókat a mozi hat alkalmazottja vezette biztonságba. „Észrevettem, hogy történt valami. Riasztottam a rendőrséget, és utasítottam a beosztottjaimat, hogy azonnal hagyják el a mozit” – mondta a 47 éves mozivezetőnő.

A lap szerint a férfinak riasztófegyvere volt, ezt azonban a hatóságok eddig nem erősítették meg. A rendőrség behatolt a moziba, a támadót lelőtték.

Nem terrortámadás volt

A német hatóságok szerint nem terrortámadás történt, a fegyveres egyedül követte el tettét. Egyelőre nem világos, miért lövöldözött.  A Bild szerint 25-en sérültek meg, mindannyian könnygázt lélegeztek be.

Forrás: AFP/Daniel Roland

Csak a könnygáz miatt sérültek

A rendőrség szóvivője nem tudta megmondani, hányan menekültek ki a moziból, és hány túszt ejtett a fegyveres. Annyi biztos, hogy senki sem sérült meg, leszámítva azt a 25 embert, akik könnygázt lélegeztek be.

17 túszt ejthetett

Az egyik túsz azt nyilatkozta, körülbelül 17-en lehettek. "A mosdóban rontott ránk. Azt sziszegte, feküdjünk a padlóra, ha kedves az életünk".

Forrás: AFP/Boris Roessler