A színésszel új bemutatója kapcsán házasságról, férjszerepről és a tökéletes párkapcsolatról beszélgettünk.

Pindroch Csaba a Segítség! Megnősültem! című egyszemélyes vígjáték bemutatójára készül a Balaton partján. A darab kapcsán faggattam a színészt, aki remekül megfogalmazta, mit érez egy férfi az esküvő után. 

Pindroch CsabaForrás: kultkikötő

Mesélj egy picit az új darabról, amiben egyedül lépsz majd a színpadra. 
Lassan egy évtizede vágyom egy olyan megmérettetésre, amikor egymagam vagyok a színpadon. A Mr. és Mrs. saját produkcióm sikere megerősített abban, hogy bátran vágjak bele egy újabb produkcióba, amit én építek fel. A feleségem, Linda találta Sebestyén Elemér Segítség! Megnősültem! című regényét, és a kezembe adta, olvassam el. Annyit nevettem rajta, és annyira megtetszett, hogy, éreztem, meg van, amit kerestem. Két embernek mutattam meg. Nagy Viktornak, a Kultkikötő igazgatójának és Radnai Márk rendezőnek, mindketten boldogan rábólintottak. Márk elmondta, hogy lát fantáziát a regényben, amelynek mondanivalója a párkeresés szövevényes, veszélyes ingoványáról és a házasság utáni, mákszemnyire zsugorodott függetlenségről szól.  Sok olyan vígjáték van, amikor a férfi csapong, megcsal, majd pórul jár, ott mindig a nők az okosabbak, bölcsebbek. Ritka az olyan mű, amelyik a nő esetleges hibáira is rávilágít. A Segítség! Megnősültem! fergeteges humorral kezeli mindkét fél gyenge pontjait. Péntek este játszom először Balatonföldváron. 

A Balaton mellett biztosan más fellépni, szereted ezt a nyaralós, lazább, nyitottabb színházi közeget? 
Gyermekkoromban 10 évig éltem a Balaton partján, nem messze Földvártól, Sóstó és Siófok mellett. Édesanyám egy csemegeboltot vezetett, és én is ott voltam először segédmunkás, aztán egy szállodában portás. Meghatározó élmények kötnek a Balatonhoz. 

Nemrég a TV2 Drágám, add az életed! című páros game show-jában szerepeltetek a feleségeddel. Szükség van erre a fajta médiaszereplésre?

Annak idején, amikor forgattuk a Magic boys című filmet Szegeden, Szabó Győzővel bementünk egy szórakozóhelyre, hogy felmérjük, mennyit ér a „királyság”, és felismernek-e minket.  A férfivécében egy rocker fiú meglátva minket felkiáltott: „Gyerekek, itt van a Szabó Győző meg a tököm tudja, kicsoda”,  akkor rádöbbentem, ha valaki nincs a tévében, akkor nincs a köztudatban. Győző abban az időben mindennap pörgött a Beugróban, és ismerték. Így, amikor 10 év bulvármellőzés után hívtak a TV2-be, a Mr. és Mrs. show-ba, tudtuk, hogy, most muszáj menni.  Természetesen voltak kikötéseink, mégpedig, hogy a családot, a magánéletünket nem érinthetik a szerepléshez kapcsolódó bulvármegjelenések. A műsor után született a Mr. és Mrs. című előadásunk. 

Forrás: TV2

A Drágám, add az életed! ennek a folytatása, itt is nagyon tudatosan vállaltuk a szereplést, figyelve rá, hogy megmaradjon az intimszféránk. Szükséges, hogy más oldalamról is megismerjenek az emberek, mert úgy élek a fejükben, mint egy félig unalmas nagycsaládos férj. 

A Mr. és Mrs. című darabban ketten szerepeltek a feleségeddel, Verebes Lindával, milyen volt a közös munka?
Nagyon könnyen ment, élveztük minden pillanatát. A darab producerei is mi vagyunk. Minden egyes munkafolyamatban részt vettünk. Az energiabefektetés pedig meghozta a javakat, ami egy színész számára az elismerés. Amellett, hogy sokat nevethetnek a nézők, komoly mondanivalója van az előadásnak. Mi is, Lindával, el tudtunk mélyedni egymásban, és a közös munka még magasabb szintre emelte a kapcsolatunkat.  Megélhettünk párhuzamos helyzeteket. Az pedig fontos, hogy nem tettük kirakatba a magánéletünket, nem az volt a cél, hogy a vibrálásunkat lássa a közönség, hanem azt szerettük volna megmutatni, milyen, amikor két ember mély szövetségben van egymással. 

Milyen férj vagy, milyennek látod magad a házasságodban? 
Azt gondolom, hogy papucsférjnek hívják az ilyet, mint én,  aki nagyon boldogan beleül otthon a fotelba. Szeretek a fészekben lenni, nincs ezen mit tagadni. 

Nyaralásra lesz időtök a premier után?
Földvárra négy nappal a premier előtt jöttünk le, nagyon élvezem a balatoni levegőt. A családom is velem tartott, de nem tudunk maradni, a bemutató után megyünk is tovább.