Közel 100 embert gyilkolt meg a kínai tornádó

Forrás: MTI/EPA-DPA/Hein-GodehartPetschulat / Handout -
halál Kína katasztrófa tornádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
98 ember életét vesztette és közel 800-an megsérültek egy pusztító erejű tornádó miattt csütörtökön a kelet-kínai Csiangszu tartományban.

Csütörtök délután óránként 125 kilométer sebességű szél söpört végig a kelet-kínai Csiangszu tartományban. A tornádó, amelyet jégeső és felhőszakadás kísért, falvakat tarolt le, lakóházakat, iskolákat, óvodákat, üzemépületeket rombolt le, valamint

járműveket, fákat és villanyoszlopokat is megrongált.

A kép illusztráció Forrás: MTI/EPA-DPA/Hein-Godehart Petschulat / Handout

A katasztrófa sújtotta terület nagy részén a távközlési szolgáltatásban és az áram- és ivóvízellátásban is fennakadások vannak. Jancseng város közigazgatási területén mintegy 700 tűzoltó vesz részt a mentésben, a romok alatt rekedt emberek utáni kutatást péntekre befejezték. A sérültek nagy részét ideiglenesen felállított egészségügyi pontokon látnak el, és

a hajléktalanná vált emberek elhelyezéséről is intézkedtek.

A mostanihoz hasonló csapás meglehetősen ritka a keleti és déli országrészben, Jancseng térségét legutóbb 1966 márciusában érte nagyjából ekkora időjárási katasztrófa - közölte a helyi médiára hivatkozva az MTI.

Tornádó Oklahomában - rengetegen vesztek oda

Irdatlan pusztítást végzett egy tornádó Oklahomában. Az áldozatok száma rohamosan nő, most 91-nél tart, köztük van húsz gyerek. A teljes cikket itt elolvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.