98 ember életét vesztette és közel 800-an megsérültek egy pusztító erejű tornádó miattt csütörtökön a kelet-kínai Csiangszu tartományban.

Csütörtök délután óránként 125 kilométer sebességű szél söpört végig a kelet-kínai Csiangszu tartományban. A tornádó, amelyet jégeső és felhőszakadás kísért, falvakat tarolt le, lakóházakat, iskolákat, óvodákat, üzemépületeket rombolt le, valamint

járműveket, fákat és villanyoszlopokat is megrongált.

A kép illusztrációForrás: MTI/EPA-DPA/Hein-Godehart Petschulat / Handout

A katasztrófa sújtotta terület nagy részén a távközlési szolgáltatásban és az áram- és ivóvízellátásban is fennakadások vannak. Jancseng város közigazgatási területén mintegy 700 tűzoltó vesz részt a mentésben, a romok alatt rekedt emberek utáni kutatást péntekre befejezték. A sérültek nagy részét ideiglenesen felállított egészségügyi pontokon látnak el, és

a hajléktalanná vált emberek elhelyezéséről is intézkedtek.

A mostanihoz hasonló csapás meglehetősen ritka a keleti és déli országrészben, Jancseng térségét legutóbb 1966 márciusában érte nagyjából ekkora időjárási katasztrófa - közölte a helyi médiára hivatkozva az MTI.

Tornádó Oklahomában - rengetegen vesztek oda
Irdatlan pusztítást végzett egy tornádó Oklahomában. Az áldozatok száma rohamosan nő, most 91-nél tart, köztük van húsz gyerek. A teljes cikket itt elolvashatod!