Hatalmas a hőség: ingyen vizet osztanak a vasútállomásokon

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
víz ingyen hőség vasút MÁV pályaudvar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hirtelen érkezett meg a meleg, ami rengeteg emberre jelent veszélyt, ezért a hőségriasztás ideje alatt ingyen ásványvizet biztosít utasainak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon a MÁV-Start.

Az országos tisztifőorvos csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást, vagyis másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki. A hirtelen jött hőség miatt - amely sokak számára jelent veszélyt - ingyen vizet osztanak a nagyobb pályaudvarokon.

A MÁV Zrt. vízosztása a kánikulában a budapesti Nyugati pályaudvaron 2015. július 6-án. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a szegedi, a békéscsabai, a szolnoki, a kecskeméti, a győri, a pécsi, a zalaegerszegi, a veszprémi, a nagykanizsai, a celldömölki, a tapolcai, a fonyódi és a siófoki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók.

Az ásványvizet a vasúttársaság június 26-ig - illetve amíg az időjárás ezt szükségessé teszi - 10 és 17 óra között osztja.

A vasúttársaság különös figyelmet fordít a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseire.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat

péntekre Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére narancssárga, vagyis ugyancsak másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet várhatóan 27 Celsius-fok felett alakul. Emellett Nógrád és Zala megye kivételével az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Közel 100 embert gyilkolt meg a kínai tornádóhttp://www.life.hu/news/20160624-100-embert-gyilkolt-meg-a-kinai-tornado.html98 ember életét vesztette és közel 800-an megsérültek egy pusztító erejű tornádó miattt csütörtökön a kelet-kínai Csiangszu tartományban.News--Ismét nyoma veszett Sinead O'Connor énekesnőnek! Öngyilkosságtól tartanakhttp://www.life.hu/news/20160624-sinead-oconnornak-nyoma-veszett-ongyilkossagtol-tartanak.htmlCsütörtökön bejelentette családjának, hogy végezni fog magával, azóta nem látta senki az énekesnőt.News--Nyílt levelet írt támadójának a megerőszakolt lány, akire egy kuka mögött találtak ráhttp://www.life.hu/news/20160624-nyilt-levelben-irt-tamadojanak-a-stanfordon-megeroszakolt-lany.htmlA 23 éves lány nemi erőszak áldozata lett, miután egy házibuliban elájult. A támadójának írt levelét a bíróságon olvasták fel. NewsThinkstockSokkoló! Megvadult kutya tartotta szorítása alatt a férfi péniszét (18+)http://www.life.hu/news/20160624-megvadult-kutya-tartotta-szoritasa-alatt-daniel-dythe-peniszet.htmlA 40 éves apát kétszer is megharapta egy rottweiler-németjuhász keverék kutya, a legfájdalmasabb helyen. A megvadult eb Daniel Dythe férfiasságát szorította. News--Eszméletlen, félmeztelen nőt találtak a belvárosban a tegnapi magyar meccs utánhttp://www.life.hu/news/20160623-eszmeletlen-felmeztelen-not-talaltak-a-belvarosban.htmlFélmeztelen, eszméletlen nőt találtak a Wesselényi és a Kertész utca sarkán csütörtökön. A járókelők odahívták két arra járó rendőrt, akik értesítették a mentőket. News--Ciprus legsúlyosabb erdőtüzét egy 12 éves kisfiú okozta véletlenülhttp://www.life.hu/news/20160623-ciprus-legsulyosabb-erdotuzet-egy-12-eves-kisfiu-okozta-veletlenul.htmlSikerült megfékezni a négy napon át tomboló ciprusi erdőtűz terjedését, jelentette be a ciprusi igazságügyi miniszter. Két tűzoltó meghalt, három megsebesült, 15 négyzetkilométernyi fenyőerdő és mezőgazdasági terület veszett oda. A tüzet egy 12 éves fiú okozta véletlenül. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.