Országszerte tízezrek szurkolnak a franciaországi Európa-bajnokságon vasárnap este Belgium ellen játszó magyar labdarúgó-válogatottnak. A meccset több helyen óriáskivetítőkön nézhetik: a szurkolók közül sokan magyar zászlókkal érkeztek vagy magyar mezt viselnek, illetve nemzetiszínű festés díszíti az arcukat.

A főváros több pontján sok ezren szurkolnak együtt - jelentették az MTI tudósítói a helyszínekről. Az este 9 órakor kezdődő magyar-belga mérkőzés kezdete előtt teljesen megtelt a Nyugati téren a Nyugati pályaudvar mellett kialakított szurkolói zóna. Az emberek nemzeti színűre festett arccal, magyar zászlókat lobogtatva várják a mérkőzés kezdetét. A focidrukkerek már fél 9-kor skandálták a "Ria, ria, Hungária!" rigmust. A szurkolók láthatóan bizakodóan tekintenek a mérkőzés elé.

A Nagykörúton ugyancsak nemzeti színűre festett arccal és zászlókat lobogtatva haladnak az emberek, sokszor a közlekedési szabályokat is figyelmen kívül hagyva. A körút menti kocsmák, büfék, szórakozóhelyek szintén kivetítőkkel, nagyképernyős televíziókkal csalogatják a szurkolókat. Ennek megfelelően tele vannak a körút mentén a szórakozóhelyek.

Forrás: MTI/Kallos Bea

Az V. kerületi Erzsébet teret teljesen megtöltötték a magyar labdarúgó-válogatott Belgium elleni Eb nyolcaddöntős mérkőzésére várakozók vasárnap este, az érdeklődők óriáskivetítőkön követhetik a meccset. Rengeteg szurkoló érkezett nemzetiszínű zászlókkal vagy magyar mezben, sokan az arcukat és a karjukat is piros-fehér-zöldre festették.

A környéken hatalmas a tömeg, a vendéglátóhelyek zsúfolásig megteltek, számosan állni kényszerülnek vagy a fűben ülnek. Az autók dudálnak, a drukkerek skandálnak, a magyar csapatot éltetik és biztatják. Petárdák is durrantak. A közutakon vasárnap rengeteg autón lehetett látni a magyar zászlót, illetve piros-fehér-zöld díszítést. Az Operaház előtti szfinx arcát is nemzetiszínű festés díszíti. A fővárosban több busz járatkijelzőjére is kiírták: "Hajrá Magyarország!". 

!
Korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a vasárnap esti magyar-belga meccsét követően várható szurkolói vonulás miatt lezárások lehetnek Budapest belvárosában. A pénteken a rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint vasárnap 23 órától hétfő hajnali 4 óráig az V., VI. és VII. kerületben lehetnek korlátozások.

A Budapesti Közlekedési Központ is felhívta a figyelmet arra, hogy a több troli, busz, villamospótló és éjszakai buszjárat közlekedése változhat a fővárosban a mérkőzés előtt és után.

Forrás: MTI/Kallos Bea