Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a felhőszakadások és heves zivatarok miatt. 

Elsőfokú a figyelmeztetés Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében, ezeken a terülteken kisebb valószínűséggel, de kialakulhat heves zivatar, akár jégeső kíséretében.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Az összes többi megyében, így a fővárosban is másodfokú a figyelmeztetés,
ami azt jelenti, hogy az ország nagy részén intenzív záporokra, zivatarokra kell számítani, rövid idő alatt

50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Hétfőn gyakran lesz gomolyfelhős az ég - írja a Köpönyeg.hu. A hajnali és a délutáni órákban várható szórványosan zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, nyugaton 

és a zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

A Dunántúlon jelentősen visszaeshet a hőmérséklet: itt 19-23 fok várható, míg máshol még 24-31 fok ígérkezik. Hidegfronti hatás terheli szervezetünket.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Kedden az erős szél hatására gyorsan csökken a felhőzet, a dunántúli és a középső tájakon már többórás napsütésre van kilátás. A keleti területeken még gyakran lesznek gomolyfelhők az égen, itt elszórt záporok is előfordulnak. Estére mérséklődik a légmozgás. Kellemes, 24-25 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Szerdán derült, igazi strandidő valószínű. Eső nem lesz. Újra erősödik a felmelegedés:

délután 27-32 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön a nap nagy részében sok napsütés valószínű, de délután erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Délután megerősödhet az északnyugati szél.

29-30 fok körüli meleg lesz.

Pénteken a nap első felében változóan felhős lesz az ég, elszórtan csapadék is lehet. Déltől aztán ragyogó napsütés jöhet. A hőmérsékletben alig lesz változás, marad a 29-30 fok körüli igazi nyár.