Nincs olyan, aki ne tudná, hogy Király Gábor kapus szürke mackóban lép a pályára. A nadrág története egészen régre nyúlik vissza, amint most megtudhattuk gyerekkori trénerétől, Hegedűs Pétertől.

Rengeteg bravúrt mutatott be Király Gábor az Eb alatt, és kis túlzással az egész világ megjegyezte őt, és a hozzá tartozó szürke melegítőt. A kapus az utolsó meccsük után könnyeivel küszködve adott nyilatkozatot, és bár nem sikerült továbbjutni, biztos, hogy a mackójától – ami egyben a kabalája is – nem fog megválni.  

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hegedűs Péter, Király gyerekkori edzője elárulta, milyen is volt kezdőként a kapus, és azt is, hogy hogyan kezdődött Gábor és a szürke melegítő története. „Elszántság, akaraterő és a hit tette naggyá. Rendkívül szorgalmas volt. Sosem felejtem, hogy egy szakadó esős reggelen negyed kilenckor telefonon felhívott: Péter bácsi, ugye nem marad el az edzés? Később mondtam is neki, gyerek, belőled százszoros válogatott lesz. Ma­gamban azért fohászkodtam, hogy mielőbb kijusson Nyugatra, ott fejlődhet, és ezt is megadta neki a sors. Ifikorában gyakran védett salakos pályán, a horzsolások elleni védekezés miatt melegítőalsót húzott.  Feketét. Azt egyszer nem mosták ki, mert nem látszott rajta, hogy koszos. Na, ekkor váltott szürkére, és an­nál is maradt. Gábornak egyébként nem ez az egyetlen kabalája. Kezdés előtt hatodikként lép gyepre, előtte öt, utána öt mezőnyjátékos. – Ez szimbolizálja nála a csapategységet. Én is így csináltam, én pedig az argentin kapustól, Daniel Carnevalitól lestem el” – mondta Hegedűs Péter a Borsnak.