Kiderült a titok! Király gyerekkori edzője elárulta, miért hord a kapus szürke mackót

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
gyerekkor titok szürke melegítő Király Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs olyan, aki ne tudná, hogy Király Gábor kapus szürke mackóban lép a pályára. A nadrág története egészen régre nyúlik vissza, amint most megtudhattuk gyerekkori trénerétől, Hegedűs Pétertől.

Rengeteg bravúrt mutatott be Király Gábor az Eb alatt, és kis túlzással az egész világ megjegyezte őt, és a hozzá tartozó szürke melegítőt. A kapus az utolsó meccsük után könnyeivel küszködve adott nyilatkozatot, és bár nem sikerült továbbjutni, biztos, hogy a mackójától – ami egyben a kabalája is – nem fog megválni.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hegedűs Péter, Király gyerekkori edzője elárulta, milyen is volt kezdőként a kapus, és azt is, hogy hogyan kezdődött Gábor és a szürke melegítő története. „Elszántság, akaraterő és a hit tette naggyá. Rendkívül szorgalmas volt. Sosem felejtem, hogy egy szakadó esős reggelen negyed kilenckor telefonon felhívott: Péter bácsi, ugye nem marad el az edzés? Később mondtam is neki, gyerek, belőled százszoros válogatott lesz. Ma­gamban azért fohászkodtam, hogy mielőbb kijusson Nyugatra, ott fejlődhet, és ezt is megadta neki a sors.

Ifikorában gyakran védett salakos pályán, a horzsolások elleni védekezés miatt melegítőalsót húzott.

Feketét. Azt egyszer nem mosták ki, mert nem látszott rajta, hogy koszos. Na, ekkor váltott szürkére, és an­nál is maradt. Gábornak egyébként nem ez az egyetlen kabalája. Kezdés előtt hatodikként lép gyepre, előtte öt, utána öt mezőnyjátékos. – Ez szimbolizálja nála a csapategységet. Én is így csináltam, én pedig az argentin kapustól, Daniel Carnevalitól lestem el” – mondta Hegedűs Péter a Borsnak.

Veszélyjelzés csaknem az egész országra: felhőszakadás, zivatarok jöhetnek mindenholhttp://www.life.hu/news/20160627-felhoszakadas-zivatarok-johetnek-mindenhol.htmlA heves esőzések veszélye miatt hétfőre is csaknem az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Felhőszakadás, zivatarok várhatóak, a kánikula enyhül. NewsThinkstockOrszágszerte tízezrek szurkolnak együtt a magyar válogatottnakhttp://www.life.hu/news/20160626-orszagszerte-tizezrek-szurkolnak-egyutt-a-magyar-valogatottnak.htmlOrszágszerte tízezrek szurkolnak a franciaországi Európa-bajnokságon vasárnap este Belgium ellen játszó magyar labdarúgó-válogatottnak. A meccset több helyen óriáskivetítőkön nézhetik: a szurkolók közül sokan magyar zászlókkal érkeztek vagy magyar mezt viselnek, illetve nemzetiszínű festés díszíti az arcukat. News--Kisiklott egy skóciai hullámvasút, többen megsérültekhttp://www.life.hu/news/20160626-kisiklott-egy-skociai-hullamvasut-tobben-megserultek.htmlKisiklott egy hullámvasút vasárnap egy skót kalandparkban, és tízméteres zuhanás után egy körhintára esett. A balesetben többen megsérültek.NewsThinkstockAz amerikaiak több mint kétharmada szerint elfogadható az eutanáziahttp://www.life.hu/news/20160626-az-amerikaiak-tobb-mint-ketharmada-szerint-elfogadhato-az-eutanazia.htmlAz amerikaiak 69 százaléka szerint az eutanázia elfogadható, és a megkérdezettek több mint fele támogatná az orvosi segítséggel nyújtott eutanáziát - derült ki a Gallup frissen publikált közvélemény-kutatásából.News--3 milliós bírságot kapott a levéltár a Kiss-ítélet kiadása miatthttp://www.life.hu/news/20160626-3-millios-birsag-a-kiss-itelet-kiadasa-miatt.htmlA Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szerint Budapest Főváros Levéltára jogellenesen adta ki egy újságírónak a Kiss László - az úszók volt szövetségi kapitánya - és társai által elkövetett bűncselekmény ügyében 1962-ben meghozott ítéletet.NewsOrigoElfogták húsz évig tartó körözés után Olaszország második legjobban keresett szökevény bűnözőjéthttp://www.life.hu/news/20160626-elfogtak-husz-evig-tarto-korozes-utan-vasarnap-olaszorszag-masodik-legjobban-keresett-szokeveny.htmlElfogták Ernesto Fazzalarit, a 'ndrangheta calabriai bűnszervezet egyik főnökét - közölte az olasz rendőrség.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.