Vita és dulakodás a Városligetben

Forrás: Hirling Balint - Origo -
vita dulakodás aktivisták Városliget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ligetvédők és a bontást végző cég által megbízott biztonsági emberek dulakodtak. A Városliget Zrt. szerint jogszerű volt a kordonozás és a biztonságiak fellépése, a ligetvédők viszont törvénysértésről beszélnek.

A Liget Budapest közleményében arról számolt be, hogy megkezdődik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum épületének bontása. Azt írják, hogy a munkaterületet azért kerítik el hétfőtől, mert a helyszín az épület megbontása közben élet- és balesetveszélyes.

Ligetvédők tiltakozása Forrás: Hirling Balint - Origo

A biztonsági emberekre pedig azért volt szükség, mert az agresszív tiltakozók éjjel is megpróbálták a kordont áttörni. A biztonsági cég jogszerűen lépett és lép fel, intézkedésüket a helyszínen a rendőrség is támogatta - írják.

Fotós: Adrián Zoltán - Origo

Az aktivisták szerint viszont törvénysértés történt, mivel ők már a kordonozás előtt ott voltak, köréjük építették a kerítést, majd erővel rakták ki őket onnan - mondta egy aktivista az Origónak, hozzátette, felmásztak egy munkagépre is, amelynek vezetője beindította a szerkezetet, és így próbálta szó szerint lerázni őket onnan.

Fotós: Adrián Zoltán - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.