A Magyarország szépe verseny motiválta Szakács Fatimát, akiről két hónap alatt olvadtak le a kilók. A lány a Life.hu-nak elmesélte, mi segítette a fogyásban.

Fatima legutolsó fotóját látva senki meg nem mondaná, hogy a lány valaha súlyfelesleggel küzdött. Fatima 2015 őszén határozta el, hogy életmódváltásba kezd. 

Fotó: ViennFashion - Vivien Borzi Photography/Facebook/Szakács Fatima

„Az első lépés az volt, hogy elkezdtem odafigyelni az étkezésemre. Elhagytam a fehér cukrokat, a kenyeret, a fehér lisztes ételeket. Igaz, nagyon szeretem a magyaros ízeket és a friss péksüteményeket, de ezeket kizártam, mert tudtam, az egészségtelen étkezés miatt szaladtak fel rám a pluszkilók. Sajnos ez nem volt elég, mert bár pár kiló lement rólam, igazi eredményt nem értem el” – kezdte Fatima, akinek segítségre volt szüksége ahhoz, hogy elérje a célját.

„Decemberben ismertem meg Sónyák Szilvit, aki komolyan elkezdett velem foglalkozni. Ő egy speciális edzéstervet dolgozott ki számomra. Heti négy-öt alkalommal edzettünk, másfél-két órát. Ebben volt kardió és köredzés és előírt diéta. Például az ilyen apró dolgok is számítottak, hogy rájöttünk, a paradicsom savasít, ezért el kellett hagynom. Bőséges reggeli után, napközben egyre kevesebbet ettem. Szilvi hívta fel a figyelmem a tilápia halra. Elhagytam a csirkehúst, és ezt a halat fogyasztottam, zöldségekkel. A tilápia húsa nagyon egészséges, és egy cseppet sem hizlal. Amikor átálltam a haldiétára, csodálatos módon elkezdtem fogyni. Emellett brokkolit, jégsalátát, zöldségeket fogyasztottam” – magyarázta a fiatal lány.

Forrás: Szakács Fatima
Tilápia hal
A tilápia a fogyókúrázók és életmódváltók körében egy népszerűbb halfajta, amelynek előnye, hogy húsa a hagyományos halfilékhez képest kevesebb zsírt és több omega-3 zsírsavat tartalmaz. Ha diétádban biztosra akarsz menni, nyerő lehetsz a tilápiával.

„Amikor sikerült leadnom 2 hónap alatt 20 kilót, tudtam, végre valóra válhat az álmom, és jelentkeztem a Magyarország szépe királynőválasztásra. Nekem ez a vágy lebegett a szemem előtt, és mindenkinek azt ajánlom, ha fogyni szeretne, tűzzön ki magának egy célt, mert csak úgy viheti sikerre a tervét. Most sem vagyok teljesen elégedett magammal, a csípőm széles, ezen nem tudok változtatni, de szeretnék lefaragni még pár kilót. Mivel a héten a felkészítő táborban várnak ránk feladatok, edzések, így biztos vagyok benne, hogy ez az időszak sokat segít majd abban, hogy még jobb formába lendüljek. Ígérem, mindenki a legjobb formámat fogja látni a július 17-i döntőn, a Duna TV-n” – mondta Fatima.

Forrás: Facebook/Szakács Fatima, Szakács Fatima