foci EB Portugália Franciaország döntő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az esélytelenebbek nyugalmával vágott neki a foci Eb tegnapi döntőjének Portugália, de a hosszabbításban szerzett góllal mégis legyőzték a franciákat, és megnyerték a tornát.

Portugáliának ez az első Eb-címe, korábban még soha nem sikerült megnyernie egyetlen kontinenstornát sem. 2004-ben igencsak közel voltak a diadalhoz, akkor viszont a hazai rendezésű Eb-n a görögökkel szemben elbukták a finálét.

Cristiano Ronaldo a lefújás pillanatában Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Matthias Hangst

A franciák ezzel szemben már kétszer is elnyerték trófeát, sőt a francia-portugál párharcokból is ők nyertek meg többet. Az egész Eb-n jobb teljesítményt nyújtottak a kékek, a szerencse azonban most mégis a portugálok mellé állt.

Üröm a portugálok örömében, hogy a kulcsjátékosnak számító Ronaldo a döntő 18. percében annyira megsérült, hogy nem tudta folytatni a játékot, így nem is volt pályán a meccs lefújásának pillanatában.

Érdekesség, hogy a portugál válogatott az egész EB-n egyetlen meccset, a Wales elleni találkozót tudta rendes játékidőben megnyerni.

Sokkoló fotó: Így öklelte fel a hatalmas bika a torreádorthttp://www.life.hu/news/20160710-sokkolo-fotok-igy-oklelte-fel-a-hatalmas-bika-a-torreadort.htmlEltűnt egy 10 éves kisfiú Budapestenhttp://www.life.hu/news/20160710-eltunt-egy-10-eves-kisfiu-budapesten-olah-erik-janos.html5 éves lett David Beckham kislánya - Ennél cukibb fotó ma már nem lesz!http://www.life.hu/csalad/20160710-5-eves-lett-david-beckham-es-victoria-beckham-kislanya-harper.htmlCicis fotóval botránkoztat Olivia Newton-John lányahttp://www.life.hu/sztarok/20160710-cicis-fotoval-botrankoztat-olivia-newton-john-lanya-chloe-lattanzi.htmlHoppá! Elbúcsúzhatunk a nyártól?http://www.life.hu/news/20160710-jon-a-hidegfront-idojaras-elorejelzes-a-hetre.htmlHatalmas változás Kulka János állapotában - Orvosa is megdöbbenthttp://www.life.hu/news/20160710-kulka-janos-allapota-gyorsan-javul-stroke-agymutet.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.