Légrádi Márk, a görög szigetek között küzdött a hatalmas szélviharral és 28 óra kellett ahhoz, hogy elérje a biztonságot jelentő partot.

Márk, hamarosan világ körüli útra indul egy hatalmas vitorlással,  hiszem minden vágya, hogy a különleges vállalkozás keretein belül beteg gyermekeket támogasson. A hajóskapitány a nagy út előtt, a nyári időszakban, a Jón és az adriai tengeren edzett és számtalan kalandba keveredett. 

Forrás: Légrádi Márk

„Lakka kikötőjéből indultam és Korfu mellett elhajózva hagytam volna el Görögország partjait, de az időjárás közbeszólt. Hatalmas szélviharba keveredtem, ami a 12 skálán 8-as erősségű volt és éjjel-nappal támadta a vitorlákat. Minden pillanatban, figyelnem kellett arra, hogy erős szélben lejjebb engedjem a vitorlákat, amikor pedig kicsit gyengült a szél feljebb húzzam őket. A célom Dubrovnik elérése lett volna, de 28 órás küzdelem után be kellett látnom, hogy Othonoi szigeténél vissza kell fordulnom. Amikor a veszélyes szélcsatornába kerültem, mindent meg kellett tennem annak érdekében, hogy a hajóm ne csapódjon sziklának és a vitorlások ne sérüljenek. Jó tréning volt ez a világkörüli útra, hiszen ott biztos, hogy lesznek hasonló szituációk. Elfáradtam a küzdelemben, de félelem egy percig sem volt bennem. Pontosan tudtam mit kell tennem adott pillanatban és a döntéseim mindig megfelelőnek bizonyultak" – mesélte Márk, akinek a kalandban az volt a legnehezebb, hogy 20 órás küzdelem után, meg kellett hoznia azt a döntést, hogy visszaforduljon.

„Mivel nincs motor a hajón és csak a szélre tudom bízni az utazást, így vannak nehéz döntések, van, hogy az utam nem előre viszi, hanem hátra. A hajó és a saját biztonságom érdekében, meg kellett hátrálnom, de végül biztonságban partot értem. Furcsa érzés volt két nap elteltével, még egyszer elmenni ott, ahol kikötöttem volna" – magyarázta a hajóskapitány.