84 ember halálát okozta a nizzai merénylő, amikor egy kamionnal a tömegbe hajtott a francia nemzeti ünnepen. Többen még most is válságos állapotban fekszenek a kórházban, így bármelyik pillanatban növekedhet az áldozatok száma. Kiderült, hogy a merénylő nem vetette meg az alkoholt és a kábítószereket sem.

Csütörtök este a francia nemzeti ünnepen hajtott a tűzijátékra váró tömegbe egy pakisztáni származású Nizzában élő férfi. A 31 éves Mohamed Lahouaiej Bouhlel szlalomozva haladt a sétányon, hogy minél több áldozatot szedjen akciójával. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára, eddig 84 a halálos áldozatok száma, köztük sok a gyerek.

Forrás: MTI/AP/Luca Bruno

Volt feleségét, rokonait és ismerőseit is kihallgatták a merénylőnek, akiről kiderült, renget olyan szenvedélye volt, melyet az iszlám tilt. Többek között ivott, drogozott és még sertéshúst is evett a férfi, aki minden bizonnyal nagyon gyorsan radikalizálódott, láthatatlan volt a titkosszolgálatok számára. Apja azt állítja, hogy fia mentális zavarokkal is küzdött. "Nehéz időszakon ment át, elvittem pszichiáterhez, azt mondta, súlyos mentális problémája van" - nyilatkozta az apa, aki arról is beszámolt, hogy korábban idegösszeroppanása volt a fiának. A merénylő egyébként egy piti bűnöző volt, néhányszor már összetűzésbe került a törvénnyel - írja az Independent.