Barátnője bántalmazásáért ítélték el a sztárriporter testvérét

Forrás: Thinkstock -
verés család testi sértés riporter bántalmazás felfüggesztett börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Maradandó sérüléseket szenvedett a megvert lány, akivel egy haza sztárriporter testvére bánt el. A férfi felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Bűnösnek mondta ki a bíróság azt a férfit, aki barátnőjét bántalmazta, ezzel maradandó károsodásokat okozott a lánynak. A vádlott állítólag egy hazai kereskedelmi tévécsatorna sztárriporterének testvére, aki 4 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott a bántalmazásért.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

„A vádlottat jogerősen bűnösnek mondta ki a bíróság a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettében

és közveszélyt okozó cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségében, ezért őt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette" - közölte a Borssal a Gyulai Törvényszék szóvivője, Dr. Marton Erika. Aki azt is elárulta, hogy a férfi mellé pártfogót rendeltek ki, pszichiátriai kezelésekre kell járnia, és a próbaidő alatt, azaz négy éven át alkoholt sem fogyaszthat.

Kélpünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A pár 2013 augusztusában jött össze, már abban a hónapban megtörtént az első bántalmazás.

A sértettet az ágyra leszorította, majd mikor a sértett elkezdett sikítozni, egy nagyméretű párnát szorított először a nyakára, a szájára, utána a fejére.

Így a sértettet akarata ellenére továbbra is az ágyon tartotta. A sértett próbált szabadulni, de a vádlott csak akkor engedte el, amikor fulladozni kezdett. A sértettben halálfélelem alakult ki. Ezután a sértettet újra leszorította, és a műszempilláit elkezdte kitépkedni" - írja a lap. Azonban nem ez volt az egyetlen eset. Néhány hónappal később, egy fesztivál után tártek haza, a férfi otthonában folytatták a bulit. Az illető durva szavakkal illette a sértettet, aki emiatt távozni akart. "Mikor a kapuhoz ért, a vádlott is megjelent, kiabálni kezdett és több alkalommal homlokon fejelte. A sértett elindult, de a vádlott egy üres pálinkásbutéliát dobott utána, és miután a sértett a kapun kijutott, az utcára is követte őt.

Ezt követően hátulról belemarkolt a sértett hosszú hajába, belerúgott a sértett bal combjába, és belökte őt az út menti árokba.

Amikor a sértett az árokba esett, a sérülése okozta fájdalom miatt zokogni kezdett. A vádlott az árok partján megállt, és megfenyegette azzal: „ne merjél feljelenteni, mert a szüleid háza égni fog!" – olvasható a törvényszék közleményében. Állítólag a lány keze eltört, többször operálni kellett, természetesen lelkileg is nagyon megviselték őt és családját is az elmúlt évek. A lap megkereste a férfi testvérét is a tévécsatornán keresztül, ám ő nem akart nyilatkozni az ügyről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.