Maradandó sérüléseket szenvedett a megvert lány, akivel egy haza sztárriporter testvére bánt el. A férfi felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Bűnösnek mondta ki a bíróság azt a férfit, aki barátnőjét bántalmazta, ezzel maradandó károsodásokat okozott a lánynak. A vádlott állítólag egy hazai kereskedelmi tévécsatorna sztárriporterének testvére, aki 4 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott a bántalmazásért.

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

„A vádlottat jogerősen bűnösnek mondta ki a bíróság a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettében, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettében és közveszélyt okozó cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségében, ezért őt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette" - közölte a Borssal a Gyulai Törvényszék szóvivője, Dr. Marton Erika. Aki azt is elárulta, hogy a férfi mellé pártfogót rendeltek ki, pszichiátriai kezelésekre kell járnia, és a próbaidő alatt, azaz négy éven át alkoholt sem fogyaszthat.

Kélpünk illusztrációForrás: Thinkstock

A pár 2013 augusztusában jött össze, már abban a hónapban megtörtént az első bántalmazás. A sértettet az ágyra leszorította, majd mikor a sértett elkezdett sikítozni, egy nagyméretű párnát szorított először a nyakára, a szájára, utána a fejére. Így a sértettet akarata ellenére továbbra is az ágyon tartotta. A sértett próbált szabadulni, de a vádlott csak akkor engedte el, amikor fulladozni kezdett. A sértettben halálfélelem alakult ki. Ezután a sértettet újra leszorította, és a műszempilláit elkezdte kitépkedni" - írja a lap. Azonban nem ez volt az egyetlen eset. Néhány hónappal később, egy fesztivál után tártek haza, a férfi otthonában folytatták a bulit. Az illető durva szavakkal illette a sértettet, aki emiatt távozni akart. "Mikor a kapuhoz ért, a vádlott is megjelent, kiabálni kezdett és több alkalommal homlokon fejelte. A sértett elindult, de a vádlott egy üres pálinkásbutéliát dobott utána, és miután a sértett a kapun kijutott, az utcára is követte őt.

Ezt követően hátulról belemarkolt a sértett hosszú hajába, belerúgott a sértett bal combjába, és belökte őt az út menti árokba. Amikor a sértett az árokba esett, a sérülése okozta fájdalom miatt zokogni kezdett. A vádlott az árok partján megállt, és megfenyegette azzal: „ne merjél feljelenteni, mert a szüleid háza égni fog!" – olvasható a törvényszék közleményében. Állítólag a lány keze eltört, többször operálni kellett, természetesen lelkileg is nagyon megviselték őt és családját is az elmúlt évek. A lap megkereste a férfi testvérét is a tévécsatornán keresztül, ám ő nem akart nyilatkozni az ügyről.