Presser Gábor közel 50 éve jó barátságot ápolt zenésztársával, Somló Tamással, akit 68 éves korában, évek óta tartó betegség után keddre virradóra érte a halál. A legendás művészre megható szavakkal emlékezett az LGT billentyűse.

"Emlékszem 1968 lehetett, amikor először találkoztunk, gyakorlatilag váltottuk egymást az Omega együttesben. Tamás akkor indult el az artista pályán, miközben zenélt is. Az Omegában csak néhányszor játszottunk együtt, miután én beléptem, ő éveket töltött külföldön artistaként, aztán összefutottunk az LGT-ben, ennek már 43 éve" - mondta Presser Gábor, az LGT vezetője az MTI-nek a zenész halála kapcsán.

Presser azt is hozzátette, hogy Somló Tamás színpadi jelenléte óriási húzóerőt jelentett a zenekar számára és kivételes tehetségéről árulkodik az is, hogy amikor Frenreisz Károly helyett belépett az LGT-be,

néhány hét alatt megtanult basszusgitározni.

Presser GáborFotó: Szabó Gábor - Origo

"Nem ismerek olyan embert, aki Tamásra haragudott volna. Somló Tamás nagyszerű egyénisége, énekhangja és éneklési stílusa egészen egyedülálló volt. Életét úgy fejezte be, ahogyan élt: utolsó fellépésére, amely talán egy hónappal ezelőtt lehetett, már nagyon nehezen tudott csak elmenni, de nem mondta le, mert Pécsett egy jótékonysági koncerten játszott beteg gyerekeknek" - nyilatkozta Presser.