Négy éve, 2012 koraőszén, a The Voice tehetségkutató alatt derült ki a kedd hajnalban elhunyt Somló Tamásról, hogy beteg. A zenész nem beszélt róla. Azt mondják: egyszerűen nem vett róla tudomást. "Szemérmes volt a betegségében".

A műsor készítői előtt nem titkolhatta, egyszer csak rákérdeztek: ezt beszéli az egész város, igaz ez, Tamás? „Igen, de ez nincs" – válaszolta – „Úgy időzítem a kezeléseket, hogy az ne zavarja a műsort." Azt akarta, hogy ne lássák rajta, ne derüljön ki. Viszont egyfolytában poénkodott, mindenkit megtréfált.

Fotó: Hajdú D. András /Origo

Később, évek múlva, úgy nyilatkozott, hogy meggyógyult: "A leleteim szerint jól vagyok. Ami bajom volt, a betegségem már a múlté. Felépültem, jól vagyok fizikailag is, lelkileg is. Már azt a preventív gyógyszert sem kell szednem, ami segített talpraállni, lecsengett ez az időszak. Ma már kimondhatom: meggyógyultam!"

Májusban érkezett a hír, hogy Somló Tamás beteg, de nem egészen két hete úgy lehetett tudni, nem adja fel a küzdelmet, jobban van. A legendás zenészt egy ország gyászolja: fia szívszorító szavakkal és kedvenc közös képükkel búcsúzik tőle.