Nemsokára érkezik a pisiből készült sör

Forrás: Thinkstock -
vizelet pisilés sör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elég szokatlan ötlettel álltak elő a tudósok: a vizeletünkből készítenének sört. Ha azt hiszed viccelünk, olvass tovább!

Egy napenergiával hajtott gép segítségével a pisit iható vízzé alakítanák át, így a friss nedűből tetszés szerint bármit, és igen:

sört is készíthetnének!

A Genti Egyetem kutatói a sörkészítés mellett komolyabb célokra is felhasználnák a masinát, hiszen ennek hála a fejlődő országokban akár a lakosságot is elláthatnák ivóvízzel.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A gép egyébként egy nagy tartály, amelyben a napenergia segítségével felforralják a vizeletet, majd egy szűrőn keresztül kivonják belőle a tiszta vizet. A fennmaradó káliumból, nitrogénből és foszforból pedig műtrágyát készíthetnek.

A prototípus már üzemel: a genti színházi fesztivál területén felállítottak egy 1000 literes tartályt, amiben elkészülhet majd a népszerű belga sör – számolt be aDaily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.