Az énekesnővel hamisítatlan nyári interjút készítettünk balatoni életérzésről, nyári programokról, és azt is elárulta, kivel osztja meg a gondjait.

Tóth Vera péntek este a Balaton partján, a Kultkikötőben koncertezik, ennek apropóján faggattuk, hogyan telik a nyár. 

Jól sejtem, hogy a Balaton talán az egyik legfontosabb helyszíne az életednek?

Tapolcai lány vagyok, így a Balaton a szívemben igazán különleges helyet foglal el, a hozzá kötődő emlékek mindig melegséggel töltik el a lelkem.

Forrás: Facebook/Tóth Vera

Az életem alakulása, amilyen emberré váltam, mind Tapolcának és a Balaton-felvidéki gyökereknek köszönhető.  Amikor a Balatonon énekelhetek, hazamegyek, azt érzem, otthon vagyok. Itt a legnagyobb biztonságban tudom magam.

Pár évtizede még létezett egyfajta északi és déli parti rivalizálás, te ebből éreztél valamit?

Az északi part nekünk adott volt, ott nőttünk fel, de soha nem vettünk részt ebben a „harcban”. Akkoriban nem tartották menőnek a déli partot, de ez a kontraszt mára eltűnt. Ez a Kultkikötőnek és a hozzá hasonló kezdeményezéseknek is köszönhető. A déli parton is lehet jó bulit csinálni. 

Forrás: Tóth Vera

Most újra szabadtéren énekelhetsz...

Amikor a Gyémánt című koncerttel a csillagos ég alatt léphetünk fel, azt az érzést úgy hívják, hogy megérkezés.  Amikor egy énekes olyan helyszínen énekel, ami a szívéhez közel áll, és olyan dalokat adhat elő, amik a személyiségfejlődéséhez is sokat hozzátettek. Ez egy ajándék, egy Istentől kapott csoda. Olyan emberek lesznek itt a Kultkikötőben, akik a sajátjukénak érezhetnek, és azok a nézők, akik szeretik a zenét. Szeptember közepén pedig fellépek a Jazzy Fesztiválon is, a RandomTrip szuper társulatával, ami, igaz, nem szabadtéren lesz, de ugyanolyan nagy élményt fog nyújtani.

A Gyémánt című dal egyik sora azt mondja, a kimondott szó erős fegyver. Így gondolkodsz a hétköznapokban is?

Nagyon kell arra figyelni, hogy mit kommunikálsz, nemcsak magadnak, hanem a külvilágnak is. „Semmi baj nem lesz” mondat helyett a „minden rendben lesz”-t használni, teljesen más üzenete van. Próbálom a saját szótáramat is átírni, és nem behívni a negatív energiákat. Bár a kimondatlan szavaknak is súlyuk van. Tudni kell, kivel mit, mikor és hol osztunk meg. 

Forrás: Facebook/Tóth Vera

Én például a kutyáimnak panaszkodom ki magam, ők biztosan nem adják tovább, amit elmondok nekik.

A nyár hogy telik?

Nincs időm most pihenni, sokat dolgozunk. Ilyenkor az ember a színpadon töltődik, a befektetett munka és a visszajelzés pörget. A szeretet, a játék is jelen van. Ez egy izgalmas feltöltődést jelent. El kell döntened, hogy elherdálod az energiáidat, vagy tudod hasznosítani őket. Ki kell alakítani egy egyensúlyt a közönség, a zenésztársaid és saját magad között, ezt nagyon fontos időben megtanulni. A pihenés ebben az esetben aktív pihenés lesz. A fáradtság, amit egy koncert után az ember érez, inkább hozzátesz az ember életéhez. Egy esti otthonléttel, kutyasétáltatással, sporttal lehet kompenzálni. Nem kell egy horvátországi nyaralás a lelki feltöltődéshez.