Több mint 100 napig vesztegelt egy iráni börtönben a 37 éves brit anya, Nazanin Zaghari Rat-Cliffe. Férje állítása szerint egészségügyileg teljesen tönkrement a nő: kihullott a haja, lefogyott, és szinte járni sem tud.

A brit anyát több mint 100 napig tartotta börtönben az Iszlám Állam. A nőt azért fogta el az iraki Forradalmi Gárda, mert állításuk szerint terveket szövögetett az interneten az Iszlám Állam megbuktatására.

Itt még együtt a családForrás: Facebook/ Richard Ratcliffe

A 37 éves nőt április 3-án a repülőtéren tartóztatták le, gyermekétől, a kétéves Gabriellától elkobozták az útlevelét, rá most az iráni nagyszülők vigyáznak, akik nem nagyon beszélnek angolul. Férje szerint a nőt, aki még most sem térhetett haza, nagyon megviselte a börtönben eltöltött 100 nap. Állítólag kihullott a haja, lefogyott, és szinte járni sem tud. A férj levélben kérte a volt londoni polgármestert, Boris Johnsont, hogy avatkozzon be. Kérelmében úgy fogalmazott, hogy Nazin sorsának megoldása rendkívül sürgős, és nem lehet tovább figyelmen kívül hagyni. Azt kéri, hogy mindent vessenek be, hogy kiszabadítsák az egyre inkább törékeny feleségét, aki iráni-brit kettős állampolgár, hogy gyermekével együtt mihamarabb hazatérhessenek - írja a Daily Mail.