Őrizetbe vettek egy testvérpárt Belgiumban - merényletre készültek

dzsihád dzsihadista merénylet Belgium terrorcselekmény őrizetbe vétel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádat emeltek szombaton terrorcselekmény tervezése és dzsihadista szervezetben való részvétel gyanúja miatt az előző nap őrizetbe vett Noureddine H. ellen, míg testvérét, Hamza H.-t szabadlábra helyezték - közölte a belga ügyészség.

A 33 éves Noureddine H.-t és testvérét, Hamza H.-t a Liége és Mons környékén végrehajtott házkutatások után, péntek este szállították be kihallgatásra a rendőrségre. A gyanúsítottaknak szombaton kellett megjelenniük egy bíró előtt, aki eldönti, hogy a 24 órás kihallgatási őrizeten túl is bent tartsa-e őket a rendőrség.

Katona a brüsszeli repülőtéren Forrás: AFP/John Thys


"A nyomozás előzetes eredményei szerint támadást terveztek Belgiumban" - írták a közleményben.
A hatóságok hét házkutatást végeztek Liége és Mons térségében az ügyészségi közlés szerint. Fegyvereket, robbanóanyagot nem találtak. Egyelőre nem mutattak ki kapcsolatot a gyanúsítottak és a márciusban a brüsszeli Zaventem repülőtéren, illetve a Maelbeek metróállomáson történt robbantások között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.