Hosszú Katinka: „Csupán egyetlen dolog miatt izgulok majd Rióban”

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka -
riói olimpia Iron Lady Hosszú Katinka olimpiai falu olimpia RioLife2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világhírű úszóbajnok már várja, hogy megmérettesse magát az olimpián, és aranyérmekkel szerezzen örömöt a magyar rajongóknak. Katinka az utolsó sajtótájékoztatóján elárulta, mi az, ami miatt egy kicsit izgul.

Hosszú Katinka, mielőtt Rióba indult, bejelentette, hogy egy úszócentrumot alapít, emiatt szeptembertől elhagyja a Vasast, és saját klubja versenyzője lesz.

Fotó: Polyák Attila/Origo

„Az Iron Aquaticsszal az a célom, hogy minden gyerek, aki a program részese, akár egy hétre, egy hónapra, egy évre vagy az egész gyerekkorára, fejlődjön, és jobb emberként hagyja el a programot, mint ahogy érkezett. Szeretném minden gyerek lehetőségeit maximalizálni és az úszást használni arra, hogy kiteljesedhessenek nemcsak a sportban, de az élet többi területén is” – kezdte Katinka, aki természetesen a várható olimpiai szerepléséről is beszélt.

„A felkészülés végén már azt vártuk, hogy elutazzunk és kezdődjenek a versenyek. Szeretném látni az olimpiai falut, az uszodát. Úgy érzem, a munkát elvégeztük.

Mindent megtettem, a felkészülés tökéletesen sikerült, nincs sérülésem”

– magyarázta az úszónő, akinek eddigi eredményei bizakodásra adnak okot.

„Nagyon jó pozícióban vagyunk, és arról beszéltünk a férjemmel, hogy

nem is kezdhettük volna jobban a hajrá évét, hiszen 10 másodperccel sikerült a világot megelőznöm.

Más úszó nem is került közel ehhez az időhöz. Azért nem merek ígérni érmeket, mert a sport kiszámíthatatlan, csak azt tudom ígérni, hogy mindent ki fogok adni magamból.

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

Akkor lenne csalódás az olimpia, ha túlgörcsölném, és nem tudnám kamatoztatni a befektetett munkát,

vagy ha valamiért a fejemben nem úgy állnának össze a dolgok” – mondta Katinka, aki zikavírustól nem tart, ám van, ami neki is okoz némi fejtörést.

„Azt hallani, hogy a magyar csapat legnagyobb sztárja vagyok, némi terhet tesz rám, de remélem, tudom majd vinni a csapatot a hátamon.

Izgalom amiatt van bennem, hogy az egész családom ott lesz,

ilyen még nem volt, hogy kiutaztak volna egy világversenyre. Mondtam is nekik, hogy megvannak a jegyek, minden elintéződött, már csak úsznom kell.”

Katinka Rióból jelentkezett

Az uszodát már kipróbálta az Iron Lady: „Megérkeztünk Rióba, és meg is volt az első edzés! Egyelőre minden nagyon szuper!”

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

Az olimpiai falu inkább egy high-tech világvároshoz hasonlít.

Forrás: Instagram/Iron Lady

Át kell szokni az időeltolódáshoz: „Próbálunk minél hamarabb hozzászokni az esti élethez, mivel a döntők 22.00-kor kezdődnek majd... Egy kis felfedezőtúrával próbálunk ébren maradni” – írta Katinka a kép mellé.

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

A világbajnok úszónő nem vesztegeti az idejét: „Foglalom a magyar csapat helyét az uszodában, míg ideérnek a többiek ;) Nagyobbak vagyunk Kínánál” – írta a kép mellé Katinka.

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

Az étkezőben az Iron Lady végigkóstolta a finomságokat.

Forrás: Instagram/Iron Lady

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.