Benkő László: "Sorra mindenki elmegy közülünk, nekem is át kell gondolnom, mi lesz"

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
Somló Tamás Kóbor János Omega Benkő László Laux József LGT
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heteken belül vett búcsút az ország két legendás zenésztől. Somló Tamás halála júliusban rázta meg a pályatársakat és a nagyközönséget is, tegnap pedig Laux József hunyt el. "Sorra mindenki elmegy közülünk, nekem is át kell gondolnom, mi lesz. Valahogy most értékelődik fel számomra az egész hatvanas évek jelentősége" - mondta Benkő László, az Omega együttes billentyűse a tragédia hírét követően az MTI-nek. 
Benkő László Somló Tamás temetésén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd


"Együtt voltunk mindannyian a réges-régi Omegából, sajnos Somló már nem lehetett velünk. De ott volt a szobában Laux Blöró, Kóbor Mecky, Kovacsics Öcsi, Varsányi Gergely és én. Blöró már nagyon rossz állapotban volt, de amikor meglátott minket, újra a hatvanas években, a fiatalkorunkban érezte magát. Megrázó pillanat volt ez, aztán mindannyian adtunk neki egy puszit" - mondta Benkó László.
Hozzátette, hogy utána az esti Omega-koncerten úgy érezte, mintha átszúrták volna egy késsel, Mecky pedig a koncert után belekapaszkodott, ami nem nagyon történt meg korábban.

Laux József, Kovacsics András, Kóbor János, Benkő László Forrás: MTI/Balogh Zoltán

"Együtt alapítottuk az Omega együttest 1962-ben, de már előtte hosszú évekig egy osztályba jártunk a József Attila Gimnáziumban. Egyikünk sem volt képzett zenész, ugyanakkor neki a dobolás mellett a szervezéshez is komoly affinitása volt. Amikor középiskola után a zenekarból valamennyien egyetemre kerültünk, azt hittük, ez az együttes végét is jelentheti, ő volt az, aki a folytatást a leginkább szorgalmazta" - mondta.

Élő adásban kapott röhögőgörcsöt Louise Lear időjós http://www.life.hu/news/20160807-elo-adasban-kapott-rohogogorcsot-louise-lear-idojos-kollegaja-simon-mccoy-trefalhatta-meg.htmlLouise már elkezdeni sem tudta az időjárásjelentést. NewsOrigoFérjével közös képpel köszöni a gratulációkat Hosszú Katinka - Nézd meg őket!http://www.life.hu/news/20160807-ferjevel-shane-tusuppal-kozos-keppel-koszoni-a-gratulaciokat-hosszu-katinka.htmlHosszú Katinka fantasztikus úszással, világrekorddal nyerte meg a magyar küldöttség második aranyérmét a riói olimpián. Az egész ország büszke rá, ő pedig a Facebookon is megköszönte a gratulációkat. News--Szász Emese szerezte az első aranyat Rióban http://www.life.hu/news/20160807-szasz-emese-szerezte-az-elso-aranyat-rioban-parbajtorben.htmlSzász Emese aranyérmet nyert szombaton párbajtőrben, ezzel övé az első magyar dobogós helyezés a riói olimpián.News--Nem jár egy szakaszon a 3-as metró a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20160806-nem-jar-egy-szakaszon-a-3-as-metro-a-budapesti-kozlekedesi-kozpont-tajekoztatasa.htmlSzombaton és vasárnap nem közlekedik a 3-as metró a déli szakaszon, az utasokat pótlóbuszok szállítják.News--Meghalt Laux Józsefhttp://www.life.hu/news/20160806-meghalt-laux-jozsef-az-omega-es-az-lgt-alapito-dobosa-73-eves-volt.htmlRövid betegség után, szombaton meghalt Laux József dobos, közölte a zenész családja nevében Laux Ádám és Laux Thomas – írja a 444.hu News--Kirabolták a riói olimpiára készülő argentin labdarúgó-válogatottathttp://www.life.hu/news/20160730-kiraboltak-a-rioi-olimpiara-keszulo-argentin-labdarugo-valogatottat-csapat-ez-ido-alatt-eppen.htmlA csapat ez idő alatt éppen felkészülési mérkőzést játszott Mexikóban. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.