Hosszú Katinka olimpia RioLife2016 Rió aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka valóban egy igazi Iron Lady, ahogy ezt 400 vegyesen be is bizonyította. Hatalmas fölénnyel és elképesztő világcsúccsal zsebelte élete első olimpiai aranyérmét

Ahogy ilyenkor viszont ez lenni szokott,

előkerültek a méltatlankodó, rosszindulatú hozzászólások,

kommentárok. Jelen esetben az NBC kommentátora nem tudta szó nélkül hagyni a bravúros győzelmet.

"... és itt van az ember, aki felelős azért, hogy Hosszú Katinkából új úszó lett."- utalt ezzel Shane Tusupra, Katinka férjére és edzőjére. Szerinte ugyanis nem másnak, mint neki tulajdonítható a győzelem, függetlenül attól, hogy az úszónő egyedül küzdött a medencében.

MTI Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ezt a beszólást természetesen voltak, akik nagyon nem nézték jó szemmel. Hangot is adtak felháborodásuknak. A Jezebel.com szerint Hosszú magától úszott és szexista dolog azt sugallni, hogy edző-férje nélkül nem lett volna képes ugyanerre a teljesítményre.

A lényeg valójában mégiscsak az, hogy

Hosszú Katinka és Shane Tusup párosa bebizonyította,

hogy megfelelő edzéssel, hatalmas önfegyelemmel és kitartással megdönthetőek a határok és valóra válhatnak az álmok. Az Iron Lady (és férje is) pedig teljes joggal örülhet élete első olimpiai aranyérmének.

"Sok mindent elrontottam" - Hosszú Katinka döntős lett 100 hátonhttp://www.life.hu/news/20160808-hosszu-katinka-magyar-uszono-dontos-lett-100-haton-de-sok-mindent-elrontott.htmlHosszú Katinkának a riói a negyedik olimpiája, de olyan szempontból az első, hogy korábban még nem indult hátúszó számban a játékokon. News--Hosszú Katinka elődöntős 100 méter háton http://www.life.hu/news/20160807-hosszu-katinka-elodontos-100-meter-haton-vegyesben-olimpiai-bajnok.htmlAz immár olimpiai bajnok Hosszú Katinka a vasárnapi előfutamokból a negyedik legjobb idővel jutott a 100 méter hát elődöntőjébe a riói ötkarikás játékokon. News--"Hosszú a medencék sztahanovistája" - Így ír a nemzetközi sajtó Hosszú Katinkárólhttp://www.life.hu/news/20160807-igy-ir-a-nemzetkozi-sajto-hosszu-katinka-400-meter-vegyesen-vilagcsuccsal-megnyert-aranyermerol.html A nemzetközi sajtó Hosszú Katinka 400 méter vegyesen 4:26.36 perces világcsúccsal megnyert aranyérméről írva a magyar úszó csaknem öt másodperces előnyét, a több mint két másodperccel megdöntött világrekordot, és Hosszú edző férjét, Shane Tusupot emelte ki. News--Férjével közös képpel köszöni a gratulációkat Hosszú Katinka - Nézd meg őket!http://www.life.hu/news/20160807-ferjevel-shane-tusuppal-kozos-keppel-koszoni-a-gratulaciokat-hosszu-katinka.htmlHosszú Katinka fantasztikus úszással, világrekorddal nyerte meg a magyar küldöttség második aranyérmét a riói olimpián. Az egész ország büszke rá, ő pedig a Facebookon is megköszönte a gratulációkat. News--Megvan Hosszú Katinka első olimpiai aranya - Világcsúcsot döntötthttp://www.life.hu/news/20160807-hosszu-katinkae-az-olimpiai-arany-vilagcsucsot-dontott-400-vegyesen.htmlHosszú Katinka fantasztikus úszással, világrekorddal nyerte meg a magyar küldöttség második aranyérmét a riói olimpián. Azt mondta, olyan érzése volt, mintha edzésen lenne. News--Vízi életmentők vigyáznak Hosszú Katinkáékrahttp://www.life.hu/news/20160806-vizi-eletmentok-vigyaznak-hosszu-katinkaekra-rio-de-janeiroban-az-olimpiai-uszodaban.htmlVízi életmentők vigyáznak a világ legjobb úszóira Rio de Janeiróban az Olimpiai Uszodában. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.