Hosszú Katinka valóban egy igazi Iron Lady, ahogy ezt 400 vegyesen be is bizonyította. Hatalmas fölénnyel és elképesztő világcsúccsal zsebelte élete első olimpiai aranyérmét

Ahogy ilyenkor viszont ez lenni szokott, előkerültek a méltatlankodó, rosszindulatú hozzászólások, kommentárok. Jelen esetben az NBC kommentátora nem tudta szó nélkül hagyni a bravúros győzelmet.

"... és itt van az ember, aki felelős azért, hogy Hosszú Katinkából új úszó lett."- utalt ezzel Shane Tusupra, Katinka férjére és edzőjére. Szerinte ugyanis nem másnak, mint neki tulajdonítható a győzelem, függetlenül attól, hogy az úszónő egyedül küzdött a medencében.

MTI Fotó: Kovács TamásForrás: MTI/Kovács Tamás

Ezt a beszólást természetesen voltak, akik nagyon nem nézték jó szemmel. Hangot is adtak felháborodásuknak. A Jezebel.com  szerint Hosszú magától úszott és szexista dolog azt sugallni, hogy edző-férje nélkül nem lett volna képes ugyanerre a teljesítményre.

Ha egyszer Hosszú valóban úgy dönt, hogy új edzőt választ magának, remélem, eszébe jut, hogy csak egyetlen ember, egy Iron Lady volt a medencében, amikor megdőlt a világrekord, és ezért egyedül őt illeti dicséret, senki mást."

A lényeg valójában mégiscsak az, hogy Hosszú Katinka és Shane Tusup párosa bebizonyította,hogy megfelelő edzéssel, hatalmas önfegyelemmel és kitartással megdönthetőek a határok és valóra válhatnak az álmok. Az Iron Lady (és férje is) pedig teljes joggal örülhet élete első olimpiai aranyérmének.