Lemaradt a dobogóról Kapás Boglárka: "A negyedik hely is szép"

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
úszás Kapás Boglárka riói olimpia RioLife2016 dobogó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sok hiányzott a dobogóhoz, de végül a negyedik helyen zárt Kapás Boglárka 400 méter gyorson a riói olimpián.

A szám nagy favoritja, az amerikai Ledecky elképesztő tempóban kezdett, mintha Hosszú Katinkát láttuk volna a medencében, úgy hagyta ott a többieket, Kapás azonban nem esett abba a hibába, hogy hajszolni akarta az éllovast, a saját tempójában rótta a métereket. 150 méternél az ötödik helyen volt, 250-nél viszont már negyedikként érintette a falat.

A 400 méteres gyorsúszás versenyszámának döntője után Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az utolsó 50 méter előtt 8 tized volt a hátránya a harmadik helyen úszó amerikai Smith mögött, és bár ebből négy tizedet ledolgozott, a dobogó végül nem jött össze, de egy egyéni csúcs igen (4:02.37). Ledecky 3:56.46 perces, óriási világcsúccsal ajándékozta meg magát egy arannyal, Rióban ez volt a hatodik világcsúcs, a vasárnapi programban pedig a harmadik.

800 gyorson ebből még könnyen lehet egy érem

Az UTE 23 éves úszója 800 gyorson is indul Rióban, és úgy érzi, a mostani produkciója alapján méltán reménykedhet abban, hogy a hosszabb távon bezsákolhat egy érmet. „A 400-hoz inkább erő kell, mint állóképesség, nekem pedig inkább állóképességem van. Ha ezen a távon negyedik tudok lenni egy ilyen kemény mezőnyben, egy ilyen jó időeredménnyel, akkor 800-on nagyon sokra lehetek képes, és el is hiszem ezt.

Úgyhogy várom már, hogy világítsanak a kis égők a rajtkövön"

– mondta a szokásos bájos mosolyával kísérve Bogi, aki bevallotta, meglepte őt, hogy a brit Jazmin Carlin ennyit javult a májusi Európa-bajnokság óta, és be tudott férkőzni a két amerikai, Ledecky és Smith közé.

Az Eb-n még Kapás volt a jobb, aki akkor több mint egy másodpercet vert a britre, aki a májusi idején három és fél másodpercet javított, ez most olimpiai ezüstöt ért neki.

Hosszú Katinka elődöntős 100 méter háton http://www.life.hu/news/20160807-hosszu-katinka-elodontos-100-meter-haton-vegyesben-olimpiai-bajnok.htmlAz immár olimpiai bajnok Hosszú Katinka a vasárnapi előfutamokból a negyedik legjobb idővel jutott a 100 méter hát elődöntőjébe a riói ötkarikás játékokon. News--"Hosszú a medencék sztahanovistája" - Így ír a nemzetközi sajtó Hosszú Katinkárólhttp://www.life.hu/news/20160807-igy-ir-a-nemzetkozi-sajto-hosszu-katinka-400-meter-vegyesen-vilagcsuccsal-megnyert-aranyermerol.html A nemzetközi sajtó Hosszú Katinka 400 méter vegyesen 4:26.36 perces világcsúccsal megnyert aranyérméről írva a magyar úszó csaknem öt másodperces előnyét, a több mint két másodperccel megdöntött világrekordot, és Hosszú edző férjét, Shane Tusupot emelte ki. News--Sokkoló! Apja talált rá az erdőben a megerőszakolt majd megfojtott lányára (18+)http://www.life.hu/news/20160807--apja-talalt-ra-az-erdoben-a-megeroszakolt-majd-megfojtott-lanyara-karina-vetranora.htmlFutni ment, de nem ért haza a gyönyörű Karina Vetrano. A 30 éves nő gyakran édesapjával együtt rótta a kilométereket, ám az most egészségügyi okok miatt otthon maradt. NewsOrigoEgy teljes zenekar meghalt autóbalesetben - most ők vezetik a brit toplistáthttp://www.life.hu/news/20160807-fel-evvel-a-tagok-halala-utan-vezeti-egy-brit-zenekar-aviola-beach-a-toplistat.htmlA Viola Beach nevű indie zenekar összes tagja meghalt februárban egy autóbalesetben. Posztumusz megjelent albumuk most a brit lemezeladási lista élére került. News--Benkő László: "Sorra mindenki elmegy közülünk, nekem is át kell gondolnom, mi lesz"http://www.life.hu/news/20160807-benko-laszlo-es-kobor-janos-laux-jozsef-es-somlo-tamas-halala-kapcsan-nyilatkozott.htmlHeteken belül vett búcsút az ország két legendás zenésztől. Somló Tamás halála júliusban rázta meg a pályatársakat és a nagyközönséget is, tegnap pedig Laux József hunyt el. "Sorra mindenki elmegy közülünk, nekem is át kell gondolnom, mi lesz. Valahogy most értékelődik fel számomra az egész hatvanas évek jelentősége" - mondta Benkő László, az Omega együttes billentyűse a tragédia hírét követően az MTI-nek. News--Élő adásban kapott röhögőgörcsöt Louise Lear időjós http://www.life.hu/news/20160807-elo-adasban-kapott-rohogogorcsot-louise-lear-idojos-kollegaja-simon-mccoy-trefalhatta-meg.htmlLouise már elkezdeni sem tudta az időjárásjelentést. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.