Nyaralni vagy fesztiválozni készülsz? Jól figyelj, hiszen nem biztos, hogy esernyő nélkül érdemes lesz elhagyni az otthonod. A Köpönyeg.hu elemzése következik. 

Szerda

Északnyugat felől hidegfront éri el hazánk térségét, melynek hatására északnyugaton már a hajnali órákban záporok alakulnak ki. Napközben a front tovább halad az ország belseje felé, és főleg a Tiszántúlon záporokat, zivatarokat okoz. Nagy területen erősödik meg az északnyugati szél, délután már viharos széllökések is lehetnek. Erős lehűlés kezdődik: északnyugaton már csak 16-21, a középső tájakon 22-27, keleten még 28-33 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtök

Estig gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan (főleg a keleti területeken) záporok fordulnak elő. Napközben átmenetileg csillapodik, majd újra megélénkül a légmozgás. Keleten is lehűl a levegő: délután mindössze 19 és 24 fok közötti értékeket mérhetünk, megszűnik a nyári meleg.

Péntek

Mindenhol csökken a felhőzet, és többórás ragyogó napsütés ígérkezik. Záporra már kicsi az esély. A hűvös reggelt (7-13 fok) követően kellemes hőmérséklet valószínű délután: 21-26 fok lesz.