Lelőttek egy 20 éves főiskolai hallgatót, miközben az a telefonjával a manapság oly népszerű Pokémon Go nevű játékkal játszott. A gyilkosság a San Franciscó-i Aquatic Parkban történt, a hatóságok még keresik az elkövetőt.

Főiskolai hallgatót lőttek agyon a San Francisco egyik turistalátványosságának számító Aquatic Parkban, miközben a Pokémon Góval játszott. Nem tudni milyen indíttatásból lőtt az ismeretlen tettes.

Forrás: NurPhoto/Hitoshi Yamada/NurPhoto/Hitoshi Yamada

Az egyik szemtanú úgy nyilatkozott, hogy a Calvin Riley nevű áldozat egy barátja társaságában játszott, amikor agyonlőtték. A gyilkosság előtt semmilyen konfliktus nem történt az áldozat és az elkövető között, aki a lövés után rögtön elfutott. Nem nyúlt a fiú értékeihez sem. A tanú szerint a fiú és a vele tartó barátja is észrevette, hogy valaki figyeli őket, de nem tulajdonítottak neki jelentőséget. A sötétség miatt pedig nem látták az elkövető arcát sem. Eddig 3 embert gyanúsít a rendőrség, de az nem tisztázott, hogy a Pokémon Gónak lehet-e köze az esethez - írja a The Guardian.

Tényleg egészséges a pokémonvadászat, vagy átvertek minket?
Igaz, hogy a telefonos alkalmazás megmozgatja az embereket, de ennél egészségesebb módszerek is vannak arra, hogy kialakíthassuk a mozgás szeretetét. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!