Az idei Sziget fesztiválra a szervezők példátlan óvintézkedésekkel készültek, többek között lezárják a Sziget légterét is. Ezzel azt akarják elérni, hogy a fesztivál legyen Európa legbiztonságosabb helyszíne.

Több drogkereső kutyával, - akik a kábítószerterjesztőkre és birtoklókra figyelnek - valamint a megnövekedett terrorveszély miatt speciális védelemmel is igyekeznek garantálni a bulizók biztonságát. A nizzai merényletből kiindulva a bejárat környékére több fizikai akadályt tesznek ki, így megakadályozzák, hogy

valaki a járművekkel a tömegbe hajthasson.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

De ez még semmi! A vendégeknek a belépő átvételekor be kell csekkolniuk, ami azt jelenti, hogy a személyi igazolványuk alapján ellenőrzik, hogy szerepelnek-e bármilyen nyilvántartásban. Ezen kívül szigorítják a csomagok átvizsgálását is. A technikai eszközöknek és a személyzet megnövelt számának köszönhetően ebből semmit sem fogunk érezni, 

nem lesz lassabb a bejutás.

Éjszakánként kilenc mentőautó biztosítja a fesztivált, de még egy drónelfogó drón is rendelkezésre áll, ha szükség lenne a bevetésére - számolt be a Bors.

"Készítem a májamat" - Így készültök ti a Szigetre
Hogyan készülnek a fiatalok az idei Szigetre? És mi mindent tennének meg egy Sziget-jegyért? Őszinte vallomások, sokkoló ötletek. A videót megnézhetitek itt!