Pénteken és szombaton éjjel több száz hullócsillag teljesíti a kívánságaidat

Forrás: AFP/Matthias Balk -
csillagászat perseidák meteor hullócsillag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken este ismét látható lesz a Perseidák néven ismert, jól látható meteorraj, amit mi egyszerűen hullócsillagoknak hívunk.

Pénteken és szombaton éjszaka, aki a szabadban tölti az idejét többszáz hullócsillagot láthat, he felnéz az égre.

„Jérémie Vaubaillon számításai azt mutatják, hogy augusztus 12-én 0 óra és 4 óra között keresztezzük a Föld-űrhajóval a szülőüstökös törmelékfelhőjének legsűrűbb részét (a 2016. évre vonatkoztatva), amelynek összetevői két keringési periódussal ezelőtt dobódtak ki. Így ekkor fogjuk a legtöbb meteort látni, és különösen erre az időszakra koncentráljunk" – írja a Magyar Csillagászati Egyesület, amiből persze mi nem sokat értünk. A lényeg: csodákat láthatunk, ha tiszta lesz az ég, a hullócsillagok mellett a Tejutat is felismerhetjük.

Ezekben a napokban a Persediák meteorrajon megy keresztül Földünk, amely a Perseus csillagképről kapta a nevét.

Forrás: AFP/Matthias Balk

Póthajat akartak csináltatni maguknak a korrupt csalókhttp://www.life.hu/news/20160812-budapesti-fodraszszalonban-ket-no-ellenornek-adta-ki-magat-birsag-helyett-pothajat-akartak.htmlKét nő a kormányhivatal alkalmazottjának adta ki magát és ellenőrzést tartott egy belvárosi fodrászszalonban. Az általuk talált hibáktól eltekintettek volna póthajért cserébe! NewsOrigoKitört az első doppingbotrány az olimpiánhttp://www.life.hu/news/20160812-kitort-az-elso-doppingbotrany-rioban-az-olimpian.htmlEgy kínai úszónő az olimpia első doppinggal bukó versenyzője: Csen Hszin-ji a 100 méteres pillangóúszás döntője után bukott le. NewsThinkstockMeghalt Thomas Steinbeck íróhttp://www.life.hu/news/20160812-meghalt-thomas-steinbeck-iro-72-evesen.htmlŐ volt a Nobel-díjas John Steinbeck legidősebb fia. Több regényéből ő írt forgatókönyvet a filmes feldolgozásokhoz. Thomas Steinbeck 72 évesen, tüdőbetegségben halt meg. News--Robbanás volt egy fülöp-szigeteki börtönbenhttp://www.life.hu/news/20160812-robbanas-tortent-egy-fulop-szigeteki-bortonben-10-rab-meghalt.htmlFeltehetően kézigránát okozta azt a robbanást, ami a fülöp-szigeteki börtönben történt. A detonációban 10 rab vesztette életét, a börtön igazgatója súlyosan megsérült. News--Megbüntették a BKV-n, és kiderült, hogy évekkel ezelőtt meghalthttp://www.life.hu/news/20160812-blicceles-utan-derult-ki-hogy-a-48-eves-no-evek-ota-halotta-van-nyilvanitva.htmlJegy nélkül utazott a metrón a nő, de elkapták az ellenőrök. Ez volt a szerencséje, ugyanis így derült ki, hogy évek óta halottá van nyilvánítva! NewsMTIMegdöbbentő! A Verrasztó testvérek visszaléptek az olimpiátólhttp://www.life.hu/news/20160811-a-verraszto-testverek-visszaleptek-az-olimpiatol.htmlVerrasztó Dávid még szerda délelőtt döntött úgy, hogy nem indul el a 200 méteres vegyesúszás középdöntőjében, mert nincs olyan lelkiállapotban, hogy versenyezzen. Pár órával később testvére, Evelyn is lemondta a 4x200 méteres gyorsváltó döntőjét. Az ő döntésének oka egyelőre ismeretlen. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.