Győzött és csoportelső a magyar férfi vízilabda-válogatott

Brazília Magyar Vízilabda Szövetség riói olimpia Rio de Janeiro Rio 2016 Benedek Tibor vízilabda csoportelső olimpia vizilabdázó Magyar vízilabda-válogatott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó, vasárnapi csoportmeccsén 10-6-ra nyert a házigazda brazilok ellen, így a riói olimpia negyeddöntőjében Montenegró legjobbjai ellen száll majd vízbe.

A magyar válogatott két győzelemmel és három döntetlennel nyerte meg az A csoportot, kedden játszik a négy közé kerülésért.

A csapat a Magyarország - Brazília mérkőzés előtt az Olimpiai Uszodában Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Jól játszottunk, de nekem tetszettek a korábbi mérkőzéseink is. Mindig a két pontot célozzuk meg, akár rossz, akár jó játékkal" - mondta a mérkőzés után Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki elismerte, játékosai kicsit megszeppentek a hangulattól, ez látszott a meccs elején. "Jó volt, hogy itt játszottuk az utolsó csoportmeccset, s nem a negyeddöntőn kell ismerkedni a körülményekkel. Montenegró nagyon aggresszív ellenfél, ezt tapasztaltuk az Eb-n. Ha ugyanúgy meg tudnak minket zavarni a fizikális fölényükkel, akkor nagy bajban leszünk, de ha függetleníteni tudjuk magunkat ettől és elhisszük, hogy jobban tudunk játszani, mert szerintem jobban tudunk, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést."

Szép volt, Fiúk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.