Szivárgó csövek, kiálló vezetékek és bűz: nem is olyan rég ez fogadta a még teljesen meg sem nyitott olimpiai faluba látogatókat. De nem csupán a körülmények, hanem egy haláleset is sötétre festi a 2016-os olimpiát, arról nem beszélve, hogy most már egy bozóttűz is fenyegeti a brazil fővárost.

Riótól nem messze óriási bozóttűz pusztít, a lángok pedig több olimpiai helyszínt is veszélyeztetnek, köztük a hegyikerékpáros pályát.

A Deodoro Olimpiai Parktól több mint 40 kilométerre lévő tüzet nehezen tudják ellenőrzés alatt tartani az óriási szél miatt. Ez már olyannyira fenyegeti az ötkarikás játékok helyszíneit, hogy a női gyeplabdatorna helyszínére hétfő este füstöt és hamut fújt a szél.

A hegyikerékpározóknak pedig ennek közelében kell majd tekerniük.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Mindemellett az öttusa pálya is veszélyben van, ott augusztus 18-án kezdődnek a versenyek.

Olimpiára hangolva: Rio de Janeiro kicsit más szemmel
Már elkezdődött a világ legnagyobb sporteseménye, a nyári olimpiai játékok Rióban, ami kétségkívül fellendíti a helyi turizmust. Copacabana, a Megváltó Krisztus szobra, Cukorsüveg-hegy – ezek a legismertebb nevezetességek, amiket minden idelátogatónak meg kell néznie az olimpia ideje alatt. Ha viszont szeretnéd a nyüzsgő metropolisz másik arcát is megismerni, tarts velünk egy formabontó felfedezőútra! A teljes cikket itt elolvashatod!