Rio de Janeiro olimpia 2016 RioLife2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan kezdődik a világ legnagyobb sporteseménye, a nyári olimpiai játékok Rióban, ami kétségkívül fellendíti a helyi turizmust. Copacabana, a Megváltó Krisztus szobra, Cukorsüveg-hegy – ezek a legismertebb nevezetességek, amiket minden idelátogatónak meg kell néznie az olimpia ideje alatt. Ha viszont szeretnéd a nyüzsgő metropolisz másik arcát is megismerni, tarts velünk egy formabontó felfedezőútra!

Caipirinha, szamba, barátok

A csodálatos városként (Cidade Maravilhosa) ismert Rio de Janeiro homokos strandokkal, buja esőerdőkkel, zöld hegyekkel tarkított, és drámai panorámával büszkélkedhet szinte minden irányból. A Corcovado csúcsán álló 30 méter magas Krisztus-szobor, az egyedi formájú Cukorsüveg-hegy, a világhírű karnevál és a kultikus strandok minden évben turisták ezreit vonzzák.

Riói látkép Forrás: Dreamstime
Szambatáncosok az utcán Forrás: AFP

A Life.hu extra tippje

Egy átlagos napon Rio de Janeiro mámorító, de amikor elkezdődnek a nyári olimpiai játékok, és turisták ezrei lepik el az utcákat, a hangulat egyszerűen mámorító.

Utazz te is Rióba, hogy átélhesd életed eddigi legvarázslatosabb napjait, és a helyszínen szurkolhass a magyar sportolóknak 890 000 Ft/ fő / 6 éjtől.

A Life.hu tippje

Niterói városa mindössze 30 perces kompútra található Riótól, ahol megcsodálhatod a futurisztikus kinézetű Kortárs Művészeti Múzeumot, amelyet Oscar Niemeyer, Brazília leghíresebb építésze tervezett.

Ejtőzz úgy, mint a brazilok!

Copacabana strandja Forrás: Dreamstime

Sao Conrado az egyik legsikkesebb városrész Rióban, és tömve van fiatalokkal, aki szívesen mutogatják tökéletes idomaikat. Ha mégis valami nyugodtabb környezetben lubickolnál, a Costa Verde remek hely a kikapcsolódásra. Ezt a paradicsomi partvidéket számtalan strand és sziget öleli körbe, ezek közül a legnagyobb az Ilha Grande. A Riótól kb. 30 km-re lévő Grumari egy csodálatos, érintetlen strand, ami egy nemzeti parkhoz tartozik, így megéri elautózni ide egy kellemes kirándulással egybekötve. A tengerparti út is elképesztően látványos, ráadásul olyan titkos strandokra bukkanhatsz, mint a csillogó Barra vagy a hullámlovasok körében kedvelt Prainha.

A Life.hu tippje

Rióban változatlanul rossz a közbiztonság, így az olimpia ideje alatt, főként a forgalmasabb részeken és a szegénynegyedekben, ajánlott a körültekintő magatartás. A biztonsági és egészségügyi helyzetről bővebb tájékoztatás a Konzuli Szolgálat oldalán érhető el.

Kultúrcsemegék és gasztrokalandok

Képzeld el, milyen jó is órákon keresztül vásárolgatni, sétálgatni, utcazenészek muzsikáját hallgatva. Ez Santa Teresa, Rio legnépszerűbb negyede, ami elsősorban a kanyargós utcáiról, kézművesüzleteiről és a sárga villamosokról híres. Ha a helyi fiatalokkal szeretnél vegyülni, vedd a Lapa negyed felé az útirányt.

Híres lépcső a Santa Teresa negyedben Forrás: Dreamstime
Az ínycsiklandó Mil Frutas Forrás: Facebook/Mil Frutas

A Life.hu tippje

Talán nem is gondolnád, de Rio tökéletes hely a sziklamászásra. Képességeidet próbára teheted a Tijuca Nemzeti Parkban, ami a világ legnagyobb városi erdeje, de a híres Cukorsüveg-hegyre is felkapaszkodhatsz, naplemente idején különösen gyönyörű panoráma tárul eléd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.