A mentőmellény nélkül a vízbe zuhant kínai nő  38 órát töltött a Kelet-kínai-tengerben, ráadásul még az alvást is megoldotta.

Halászok figyeltek fel a Kelet-kínai-tengerben úszó 32 éves nő segélykiáltásaira. A helyi sajtó által csak Fan néven emlegetett nő több mint másfél napot töltött a vízben, azután, hogy egy óceánjáróról a tengerbe zuhant.

A Harmony of the Seas, a világ legnagyobb óceánjáró kirándulóhajója érkezik Rotterdam kikötőjébe (Illusztráció)Forrás: MTI/EPA/ANP/Lex Van Lieshout

A nő egy ötnapos kiránduláson vett részt a Royal Caribbean egyik óceánjáróján, amikor helyi idő szerint szerda este átesett a korláton, miközben a kilátásban gyönyörködött. Elmondása szerint hiába kiabált segítségért, mivel az eset késő este történt, és

már senki sem volt a fedélzeten, aki meghallotta volna.

Fan egyébként egy sportegyetemen diplomázott, és kifejezetten jó úszónak számít, bizonyítja ezt az is, hogy 38 órán úszott, taposott és lebegett a tengerben, mire a megmentői észrevették.

A Quantum of the Seas okoshajó esti pompájában (Illusztráció)Forrás: Flickr/Mark Michaelis

A kínai sajtó szerint Fanon még mentőmellény sem volt, mégis megoldotta az alvást: karját lassan mozgatva a víz felszínén tartotta magát.

A legénység egyébként észrevette az utas eltűnését, majd másnap jelentették is a hatóságoknak.