Néhány amerikai úszó, köztük a világ egyik legjobbja, Ryan Lochte azt állította, hogy kirabolták őket, de úgy néz ki, hogy a dolog hátterében egy megrongált benzinkúti ajtó áll. A bűncselekményt pedig ők követhették el.

Mint arról beszámoltunk, az amerikai úszóválogatott két tagját, Jack Congert és Gunnar Bentzet a Rio de Janeiróból az Egyesült Államokba tartó repülőről szállították le és hallgatták ki a rablással kapcsolatban. 

A benzinkút, ahol a rongálást elkövettékForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Mario Tama

A rablás vasárnap hajnalban történt. A sportolók épp a szállásukra tartottak, amikor elmondásuk szerint megtámadta őket egy felfegyverzett férfi. A támadó elvette a pénzüket, valamint az értékeiket. A sportolók jelentették az állítólagos rablást, a vallomásaik viszont több pontban eltértek: a támadók számát illetően, és

hazaérkezésük időpontjáról is mást mondtak.

Az úszók elmondása alapján helyi idő szerint hajnali négy körül értek haza, míg a biztonsági kamerák felvételei azt mutatják, csak hétkor érkeztek vissza az olimpiai faluba.

Gunnar Bentz és Jack Conger a riói repülőtérenForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Chris Mcgrath

Nos, mint kiderült, az amerikai úszócsapat egyik tagja betört egy vécéajtót az egyik riói benzinkúton. Ryan Lochte és James Feigen úszók, valamint a szakmai stáb két tagja, Gunnar Bentz és Jack Conger közül valaki. A kárt ki akarták fizettetni velük, ők viszont ezt nem akarták. Hosszas vita lett a dologból. Végül néhány biztonsági őr megjelenése bírta őket jobb belátásra.

Kifizették az ajtó árát, és továbbálltak.

A brazil bíróság úgy döntött, hogy az ügy tisztázásáig bevonják az érintett két sportoló és a két stábtag útlevelét, mert felmerül a rendőrség félrevezetésének a gyanúja. A brazil törvények szerint ezért hat hónapos börtön vagy pénzbüntetés járhat. - számolt be az Origo.