Hazudtak az úszók a rablásról, hogy így álcázzák az általuk elkövetett rongálást

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Chris Mcgrath -
úszás Rio de Janeiro rablás Ryan Lochte
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány amerikai úszó, köztük a világ egyik legjobbja, Ryan Lochte azt állította, hogy kirabolták őket, de úgy néz ki, hogy a dolog hátterében egy megrongált benzinkúti ajtó áll. A bűncselekményt pedig ők követhették el.

Mint arról beszámoltunk, az amerikai úszóválogatott két tagját, Jack Congert és Gunnar Bentzet a Rio de Janeiróból az Egyesült Államokba tartó repülőről szállították le és hallgatták ki a rablással kapcsolatban.

A benzinkút, ahol a rongálást elkövették Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Mario Tama

A rablás vasárnap hajnalban történt. A sportolók épp a szállásukra tartottak, amikor elmondásuk szerint megtámadta őket egy felfegyverzett férfi. A támadó elvette a pénzüket, valamint az értékeiket. A sportolók jelentették az állítólagos rablást, a vallomásaik viszont több pontban eltértek: a támadók számát illetően, és

hazaérkezésük időpontjáról is mást mondtak.

Az úszók elmondása alapján helyi idő szerint hajnali négy körül értek haza, míg a biztonsági kamerák felvételei azt mutatják, csak hétkor érkeztek vissza az olimpiai faluba.

Gunnar Bentz és Jack Conger a riói repülőtéren Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Chris Mcgrath

Nos, mint kiderült, az amerikai úszócsapat egyik tagja betört egy vécéajtót az egyik riói benzinkúton. Ryan Lochte és James Feigen úszók, valamint a szakmai stáb két tagja, Gunnar Bentz és Jack Conger közül valaki. A kárt ki akarták fizettetni velük, ők viszont ezt nem akarták. Hosszas vita lett a dologból. Végül néhány biztonsági őr megjelenése bírta őket jobb belátásra.

Kifizették az ajtó árát, és továbbálltak.

A brazil bíróság úgy döntött, hogy az ügy tisztázásáig bevonják az érintett két sportoló és a két stábtag útlevelét, mert felmerül a rendőrség félrevezetésének a gyanúja. A brazil törvények szerint ezért hat hónapos börtön vagy pénzbüntetés járhat. - számolt be az Origo.

Kenderesi Tamás sajtbureszeiből bírósági ügy is lehethttp://www.life.hu/news/20160819-hoppa-kenderesi-tamas-sajtbureszeibol-birosagi-ugy-is-lehet.html"Elfáradtam, rám férne pár sajtburesz!" - Nos igen, az előbbi mondat már lemoshatatlanul Kenderesi Tamás nevéhez tapadt, ennek nyomán Zing Burger és a Burger King is előszeretettel idézte a posztjaikban az úszót. Ám a Magyar Olimpiai Bizottság szerint az éttermek bejegyzései sértik a sportoló személyiségi jogait. News--Meghalt James Woolley a Nine Inch Nails legendás billentyűsehttp://www.life.hu/news/20160818-elhunyt-james-woolley-a-nine-inch-nails-legendas-billentyuse.html50 évesen elhunyt James Woolley, aki 1991 és 1994 között volt a Nine Inch Nails billentyűse. A szomorú hírt tegnap éjjel hozta nyilvánosságra a zenész volt felesége. NewsOrigoA két­gyer­me­kes anya kocogni indult - Ekkor látták utoljárahttp://www.life.hu/news/20160818-a-ket-gyer-me-kes-anya-kocogni-indult-ekkor-lattak-utoljara.htmlVasárnap óta nem találja a rendőrség azt a pöstényi nőt, aki reggel elindult kocogni, de haza már nem tért. NewsOrigoEgy késsel akarták megállítani a budapesti buszt - Videó!http://www.life.hu/news/20160817-hihetetlen-kessel-fenyegettek-meg-egy-budapesti-buszsofort.htmlÁprilis óta nem találja a rendőrség azokat a fiatalokat, akik a BKK egyik járatán készült felvételen láthatók: az ismeretlenek késsel fenyegettek meg egy buszsofőrt. News--Romantikus lánykérés a riói olimpia dobogójánhttp://www.life.hu/news/20160815-a-rioi-olimpia-egy-sportolo-lanykeresenek-is-helyet-adott.htmlA kínai He Zit teljesen váratlanul érte, hogy nem csupán egy ezüstérmmel távozott a női háromméteres műugrás döntője után, hanem egy eljegyzési gyűrűvel is. NewsOrigoMegdöbbentő! A Verrasztó testvérek visszaléptek az olimpiátólhttp://www.life.hu/news/20160811-a-verraszto-testverek-visszaleptek-az-olimpiatol.htmlVerrasztó Dávid még szerda délelőtt döntött úgy, hogy nem indul el a 200 méteres vegyesúszás középdöntőjében, mert nincs olyan lelkiállapotban, hogy versenyezzen. Pár órával később testvére, Evelyn is lemondta a 4x200 méteres gyorsváltó döntőjét. Az ő döntésének oka egyelőre ismeretlen. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.