A Viszkis szerint azért kerülhetett a szuper cellába, mert sikeres szökése, majd elfogása után újabb menekülési terven agyalt.

Ambrus Attila az ATV-n beszélt erről, és a raboskodásának tizenhárom éve alatt legnehezebben kibírható időszakként jellemezte a különleges zárkában eltöltött évet. A Viszkis átlátszó, golyóálló zárkáként festette le az úgynevezett biztonsági zárkát, de a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtófőnöke szerint a leírás pontatlan - írja a Bors.   

Fotó: Origo

"Úgyneve­zett biztonsági zárkák az ország számos börtönében megtalálhatók, az elítélt alapos okkal, indokolt esetben helyezhető el itt, különösen az előélet, a bűncselekmény, a büntetési idő, az illető magatartása, az intézet rendjéhez és biztonságához való viszonya alapján. A biztonsági zárka állandó berendezési és felszerelési tárgyai alapvetően megegyeznek a normál zárkáé­val, néhány tárgy azonban „vandálbiztos" módon rögzítve van" - mondta el Szalai Tímea sajtófőnök. 

Az eljárás adatai szerint Ambrus Attila posta- és bankfiókok, utazási irodák ellen elkövetett támadásaival összesen mintegy 200 millió forintot rabolt 1999-ig hét év alatt. Az elmúlt tíz évet fegyházban töltött férfi sajtóinformációk szerint érettségit szerzett, és több szakmát is kitanult. Jó magaviselete miatt szabadulhatott idő előtt. Ambrus Attila elhíresült nevét - "viszkis rabló" - onnan kapta, hogy mielőtt egy-egy akcióhoz hozzáfogott volna, a kiszemelt pénzintézet közelében lévő kocsmában megivott egy pohár whiskyt.