Az egykori rádiós, Henn Zoltán a saját elmondása szerint nem azért van Írországban, mert bujkál. A férfit csalás miatt keresi több városi bíróság is, neve összesen nyolcszor szerepel a rendőrség honlapján szereplő körözött embereket felsorakoztató listáján.

"Nem bujkálok, soha nem is bujkáltam. Pontosan tudom, hogy több ügy miatt is keresnek Magyarországon, az ír bíróság azonban nem ad ki. Mindezt azért teszik, mert nem tartják biztosítottnak, hogy a kihallgatásom után visszaengednek választott hazámba" – közölte a Blikkel Zoltán.

Forrás: Police.hu

A Blikk megkereste a ír magyar nagykövetséget is, ahol közölték: náluk nem jelentkezett Henn Zoltán, hollétéről semmit nem tudnak, mert

Íror­szág­ban nincs lakcímkártya és személyi igazolvány sem.

A lap információi szerint Henn Zoltánt a Veszprémi Járási Bíróság is keresi, a ­Kúrián azonban közölték, hogy nem nekik kell keresni a férfit, hanem annak az országnak kell jeleznie feléjük, hogy megvan,

ahol jelenleg él.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A Blikk azt is hozzátette, hogy a férfinak egy laptop, illetve négymillió forint eltűnése ­miatt kellene felelnie a magyar hatóságok előtt, mindemellett pedig érvényben van ellene egy büntetés-végrehajtási határozat is, ez állítólag gyorshajtás miatt.