Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint elképzelhető, hogy évek múlva akár komoly lebukások is várhatók a riói olimpián jó eredményt elért sportolók között.

A Borsonline készített interjút Tiszekerrel, akinek felvetették, hogy egyes elméletek szerint a női sportolók azért robbantottak nagyot Brazíliában, mert a biológiai útlevél bevezetésekor már eleve bedoppingolva, férfi nemi hormonnal telepumpálva adtak le mintát. A következő ellenőrzésen ugyanolyan magas hormonszintet produkáltak, ezért nem bukott ki a csalás. 

Forrás: AFP/Eric Feferberg

"Érdekes felvetés - kezdte a MACS vezetője. - "A növekedési hormon használatának kimutatása új módszer, egy-két éven belül tömegével állapítják meg biztonságosan a használatát. Az adatokat évekig gyűjtjük, ami azt jelenti: lesznek komoly lebukások." Tiszeker örül annak, hogy magyar sportolók nem buktak meg Rióban, de fellélegezni csak tíz év múlva lehet, mivel addig kell a mintákat megőrizni. "Egyébként nem nagyon izgulok: úgy tűnik, nem volt hiábavaló Rio előtt a rengeteg ellenőrzésünk." Elárulta azt is, hogy a 160 magyar olimpikon közül Hosszú Katinkát ellenőrizték a legtöbbször.