Egy külföldi magazin szerint a színésznő rendkívül szigorú házassági, illetve válási szerződést írt alá, mely még most is megkeseríti az életét.

A Radaronline cikke alapján Katiet hosszú évekig szó szerint arra kötelezik, hogy egy szót se szóljon egykori házasságáról. A lap szerint a sztár azért nem járhat hivatalosan senkivel, mert le van írva, hogy közös gyermekük nem tartózkodhat idegen férfi társaságában. 

Forrás: AFP

Egy névtelen forrás szerint a színésznő évekkel ezelőtt annyira el akarta hagyni a férjét, hogy szó nélkül elfogadta ezeket a feltételeket. Ezzel 4.8 millió dollárnyi gyerektartási pénzt, plusz még 5 milliót kapott volt párjától. A szerződés viszont 2017-ben lejár, tehát a sztár arról beszélhet, amiről csak szeretne. Nem lepődnénk meg, ha jövőre Katie egy igen vaskos botránykönyvvel rukkolna elő. 

A pár 2006-ban kötött házasságot, melynek felbomlását sokak szerint a szcientológiai vallás okozta. A hírek szerint Katie próbált távol maradni a szigorú szabályokat diktáló körtől, ezért sok konfliktus alakult ki a két sztár között. Ezzel szemben több sajtóértesülés szerint a pár Suri nevelése miatt távolodott el egymástól, ugyanis a katolikus neveltetésű színésznő nem akarta, hogy lánya szcientológus legyen. Cruise-nak ez volt a harmadik, Holmesnak pedig az első házassága.