Gáztámadás Aleppóban: 50 gyerek az áldozatok között

Forrás: AFP/Thaer Mohammed -
Aleppó támadás klórgáz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Helyi aktivisták és orvosok kedden klórgáz bevetésével vádolták meg a damaszkuszi rezsimet, miután hordóbombákat dobtak le Aleppó ellenzéki fegyveresek kezén lévő asz-Szukkari nevű kerületére.

Klórgázt vetett be a szíriai rezsim a helyi aktivisták és orvosok szerint az észak-szíriai Aleppó ellenzéki fegyveresek kezén lévő asz-Szukkari nevű kerületében. Az biztos, hogy több mint 70 sebesültje van a támadásnak.

Forrás: AFP/Thaer Mohammed

Az emberek légzési nehézségek miatt szorultak orvosi kezelésre, ez derült ki abból a nyilatkozatból, amelyet Ibrahim al-Haddzs, a szíriai ellenzékhez köthető segélyszervezet, a Fehérsisakosok egyik munkatársa adott a helyszínen. Az áldozatok között 50 gyermek is van.

Forrás: AFP/Thaer Mohammed

A Twitteren rengeteg videót tettek közzé többek között ellátásra szoruló kisgyerekekről, akik mind a gáztámadás miatt szorultak segítségre. Oxigénmaszkkal lélegeztetik az áldozatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.