Nyolc éven keresztül volt fogoly Natascha Kampusch, akit 10 éves korában rabolt el Wolfgang Priklopil. Most tíz éve, hogy a lánynak sikerült elmenekülnie a pszichésen beteg férfi rabságából, de valamilyen szinten így is börtönben érzi magát.

A 28 éves osztrák lányt 10 éves korától tartotta fogva Wolfgang Priklopil a házának pincéjében 8 éven keresztül. A lány ki tudott szabadulni a rabságból, de az élete azóta sem lett sokkal könnyebb. A rengeteg terápia ellenére úgy érzi, nem tud beilleszkedni a társadalomba, nem képes normális életet élni.

Forrás: AFP

Natascha Kampusch 10 éve szabadult, és új könyvvel jelentkezik, melyben leírja, hogyan telik azóta az élete. "Sokszor ma is börtönben érzem magam. Bezárkózásra késztetett a külvilág állandó kíváncsisága, ahogyan abban vájkáltak zaklatott-e szexuálisan és hogyan a férfi, akinek a foglya voltam. (...) Olyan szörnyű dolgokat írtak az interneten, hogy úgy éreztem, hiába menekültem meg egy ellenségtől, ezernyi másik lépet a helyébe" - mondta Natascha, aki a terápiák ellenére nem tudott beilleszkedni. "Azt élvezem a legjobban, ha ki sem mozdulok otthonról" - árulta el a Bestnek a lány, akinek anyagi gondjai legalább nincsenek: az államtól kapott kárpótlásból, első könyvéből és az életéről készült filmből állítólag 7 millió eurós, vagyis több mint két milliárd forintos vagyont halmozott fel.