Bejelentették a Prima Primissima-díj 2016-os jelöltjeit

díj Prima Primissima
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bejelentették az idei Prima Primissima- díj jelöltjeit. 10 kategóriában 30 jelölt összesen 250 millió foritntot kap, tehát minden jelölt 5 millió forinttal fog gazdagoni, a győztesek pedig fejenként 15 milliót kapnak az erkölcsi elismerés mellett.

Az idei kitüntetetteket is beleszámítva már több mint 430 kiválóságból áll a Prima Primissima-díjazottak díszes tábora, mesélte Dr.Csányi Sándor, a Prima Primissima Alaptívány Kuratóriumának elnöke az esemény sajtótájékoztatóján.

Prima Primissima sajtótájékoztató Fotó: Hirling Bálint - Origo

Minden kategóriában hárm díjazott lesz, az alapítvány tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége pedig titkos szavazással választja ki közülük a nyerteseket.

2016. évi Prima díjazottak
Magyar irodalom
Ács Margit, író, műkritikus
Rónay László, irodalomtörténész, tanár
Vámos Miklós, író, műsorvezető

Magyar színház- és filmművészet
Andorai Péter, színművész
Kútvölgyi Erzsébet, színművésznő
Marton László, színházi rendező

Magyar képzőművészet
Benkő Imre, fotográfus, fotóripoter
Bukta Imre, képzőművész
Olasz Ferenc, fotográfus, filmrendező

A teljes listát itt nézheti meg, szeptember végétől pedig SMS-ben lehet szavazni a közönségdíjasról.

Súlyosan bántalmaztak egy idős asszonyt a saját járókeretével http://www.life.hu/news/20160913-a-78-eves-asszonyt-a-sajat-jarokeretevel-bantottak-sulyos-serulesek.htmlA debreceni férfi többször is lesújtott a fémkerettel, 78 éves áldozata súlyosan megsérült. News--Taxis hiénák bántalmaztak egy külföldi párt Budapestenhttp://www.life.hu/news/20160913-taxis-hienak-bantalmaztak-egy-kulfoldi-part-budapesten-a-rendorseg-onbiraskodas-miatt-nyomoz.htmlElszámolási vitába keveredett egy külföldi férfi és párja az őt szállító taxissal hétfő hajnalban Perceken belül hárman ütötték-verték a nyílt utcán, a rendőrség önbíráskodás miatt nyomoz. News--Jégvihar csap le ma hazánkra!http://www.life.hu/news/20160913-bar-meleg-lesz-orszagos-riasztas-adtak-ki-helyenkent-jegesore-kell-szamitani.htmlBár fázni ma sem fogunk, mégis durva jégesőre és viharokra lehet számítani a mai nap folyamán.News--Micsoda siker! Megvan a magyar paralimpia csapat második érme http://www.life.hu/news/20160912-pap-bianka-ezustermet-szerzett-100-meteres-hatuszasban.htmlAz S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka ezüstérmet szerzett 100 méteres hátúszásban a riói paralimpia szombati versenynapján. NewsOrigoFolytatódik a napsütéses, nyáriasan meleg időhttp://www.life.hu/news/20160911-folytatodik-a-napsuteses-nyariasan-meleg-ido-idojarasjelentes.htmlA következő napokban is folytatódik a napsütéses, nyárias idő 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kezdetben csak elszórtan lehetnek záporok, a hétvégén viszont már borúsabb, csapadékosabb, hűvösebb idő várható.NewsFotó: M.Schmidt János – OrigoMeghalt a legendás világháborús fotón csókolózó nőhttp://www.life.hu/news/20160911-meghalt-a-legendas-vilaghaborus-foton-csokolozo-no-greta-friedman.htmlKilencvenkét éves korában szombaton meghalt Greta Friedman, annak a legendássá vált fotónak a női "főszereplője", amelyen egy matróz megcsókol egy fehér ruhás nőt a New York-i Times Square-en 1945. augusztus 14-én, amikor Japán megadta magát, és véget ért a második világháború.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.