"Aki sortot visel, haljon meg!" Fejbe rúgtak egy nőt, mert rövidnadrág volt rajta

Forrás: YouTube - İbrahim Konar -
Isztambul rövidnadrág short
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy isztambuli buszon rúgta állba a rövidnadrágos nőt a felbőszült férfi. Azt kiabálta előtte, hogy "aki sortot visel, haljon meg!"

Azt is kiabálta a támadáskor, hogy az ilyen nők gonoszak, és balszerencsét hoznak. A 23 éves Ayşegül Terzi mindezekből semmit sem hallott, mert fülhallgatóval zenét hallgatott, ezért esélye sem volt a védekezésre. Így a férfi

hatalmas erővel rúghatta állba

az ajtóban álló, mit sem sejtő nőt. A férfi szavait később mondta el a többi utas a nőnek és a rendőrségnek. A támadás egyébként szeptember 12-én volt, az áldozati ünnep első napján. Ez egy fontos ünnep az iszlám világban, amellyel arról emlékeznek meg, hogy Ábrahám kész volt feláldozni fiát az Istennek.

Forrás: YouTube - İbrahim Konar

Terzi egyébként nővérként dolgozik, és éppen a kórházból tartott hazafelé az isztambuli buszon. Amikor a busz többi utasa észrevette a támadást, három férfi odaugrott, hogy megakadályozzák a további ütéseket, rúgásokat. A támadó erős volt, hárman épphogy meg tudták védeni a nőt, azt viszont már nem tudták megakadályozni, hogy a férfi megszökjön – le tudott szállni és elszaladt.

A nő azt mondta, hogy a buszsofőr nem vitte őt a rendőrségre, vagy kórházba, pedig ezt kérte tőle. A sofőr egyelőre tagad, de a nő biztosan panaszt fog tenni – írja a Turkish Minute.

A támadást a busz biztonsági kamerája rögzítette. A gond az, hogy a kamera a busz elején van, a támadás pedig a hátsó ajtónál történt. Eddig nem sikerült azonosítaniuk a körülbelül 35 éves támadót. A buszsofőr azt mondta, látta a kavarodást, hallotta a nő sikoltozását, de nem tudta, mi történhetett. Mivel éppen megállóba értek,

kinyitotta az ajtókat, így tudott elszökni a férfi.

A török közösségi média azóta forrong, rengeteg nő állt ki a nővér mellett, akit azért támadtak meg, mert úgy döntött, rövidnadrágot vesz fel aznap. Még a török parlament néhány női képviselője is kiállt Terzi mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.