Depardieu szerint hazája egy idióták lakta Disneyland

Forrás: AFP/Sputnik/Julia Chestnova -
bor Franciaország Gerard Depardieu sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gérard Depardieu megerősítette, hogy többé nem tekinti magát franciának és hogy szerinte hazája egy Disneylanddé vált a külföldiek számára.

Az Innocent című életrajzi könyve olaszországi megjelenése alkalmából a Corriere della Sera című olasz lapnak adott interjújában a francia filmsztár újfent magasztalta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki - szerinte - a "huligán oldalát" becsüli őbenne.

Gérard Depardieu Forrás: AFP/Sputnik/Julia Chestnova


Arra a kérdésre, hogy még franciának tartja-e magát, a színész nemmel válaszolt és világpolgárnak mondta magát: "Franciaország hovatovább egy külföldieknek szóló Disneylanddé válik; idióták lakják, akik bort és büdös sajtot gyártanak a turistáknak. Nincs többé szabadság, az emberek manipulálva vannak" - fejtegette.

Lesújtó véleménye van a film világáról is: "A mozi nem létezik többé. A szórakoztatás világa van, amelyben az amerikaiak által terrorizált emberek már azt sem tudják, milyen nyelven beszéljenek. Van tíz sztár, és mind amerikai, akiknek különleges effektusokkal telezsúfolt filmjei valójában játékok, a filmvilág többi része pedig küzd a puszta létéért."

Az olaszokat dicsérte, mert szerinte ők nem vesztették el kultúrájukat, identitásukat. Putyinban nem lát semmi hibát és hozzá hasonló "igaz emberként" említette meg Fidel Castrót is. A kommunizmusról azt mondta, hogy az "nem egy eldobandó ideológia", bár elismerte, hogy "jelenleg nem létezhet".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.