Gérard Depardieu megerősítette, hogy többé nem tekinti magát franciának és hogy szerinte hazája egy Disneylanddé vált a külföldiek számára.

Az Innocent című életrajzi könyve olaszországi megjelenése alkalmából a Corriere della Sera című olasz lapnak adott interjújában a francia filmsztár újfent magasztalta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki - szerinte - a "huligán oldalát" becsüli őbenne.
 

Gérard DepardieuForrás: AFP/Sputnik/Julia Chestnova


Arra a kérdésre, hogy még franciának tartja-e magát, a színész nemmel válaszolt és világpolgárnak mondta magát: "Franciaország hovatovább egy külföldieknek szóló Disneylanddé válik; idióták lakják, akik bort és büdös sajtot gyártanak a turistáknak. Nincs többé szabadság, az emberek manipulálva vannak" - fejtegette.

Lesújtó véleménye van a film világáról is: "A mozi nem létezik többé. A szórakoztatás világa van, amelyben az amerikaiak által terrorizált emberek már azt sem tudják, milyen nyelven beszéljenek. Van tíz sztár, és mind amerikai, akiknek különleges effektusokkal telezsúfolt filmjei valójában játékok, a filmvilág többi része pedig küzd a puszta létéért."

Az olaszokat dicsérte, mert szerinte ők nem vesztették el kultúrájukat, identitásukat. Putyinban nem lát semmi hibát és hozzá hasonló "igaz emberként" említette meg Fidel Castrót is. A kommunizmusról azt mondta, hogy az "nem egy eldobandó ideológia", bár elismerte, hogy "jelenleg nem létezhet".