Robbanás történt szombaton késő este 22:30 körül a budapesti Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) két gyalogosjárőre megsérült, mindkettőjüket kórházba vitték. Úgy tudjuk, legalább egyikük, egy nő sérülése súlyos.

"A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek" – áll a  Police.hu tájékoztatásában. A közlemény szerint a rendőrség – szakértők bevonásával – megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van.

Ottlakók beszámolóit és az esetről bővebben az Origón olvashatsz.

Korábban az OKF arról adott ki tájékoztatást, hogy a robbanást követően tűz nem keletkezett. Az érintett épületet a fővárosi hivatásos tűzoltók átvizsgálják, munkájukat a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, hogy a rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emelt a Király utcában is. A környező lakóházakat, szórakozóhelyeket, szállodákat kiürítették. A kordonon belülre senkit nem engednek, a bent tartózkodók egy részét távozásra kérték, és még a szomszédos utcákban is embereket kérdeztek ki. A tűzoltók, a mentők és a BRFK mellett a rendőrségi tűzszerészek és a Készenléti Rendőrség egységei is a helyszínre érkeztek.

A képre kattintva galéria nyílik a robbanásrólForrás: MTI/Mihádák Zoltán