Budapesten szálltak meg a párizsi merényletek résztvevői, amelyekben közel 150 ember vesztette életét. Salah Abdeslam, a szervező a Keleti pályaudvaron várakozó migránsok közül is választott maga mellé embereket.

Zugló egyik elhagyatott részén van a két szálloda közül az egyik, amelyben a párizsi merénylők szálltak meg. A ma már Hotel Central King néven működő szállodába három terrorista jelentkezett be, hamis szír útlevelekkel - írja az Origo.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az okmányokat Jamal Salah, Fooad Moosa és Husein Alkhlf névre állították ki. A három férfi összesen hét napot töltött a hotelben.

A hamis útlevelek

A másik szálloda, amelyben szintén szobát vehettek ki a merénylők, a város központjában, a Rákóczi úton van. A tulajdonos azonban nem tudott nyilatkozni arról, hogy valóban merénylők laktak-e az épületben, ugyanis ez nem szállodaként üzemel. Egy hatszobás lakás szobáit adja ki. Akár egy szobát, akár egy apartmant, és mivel egyéb szálláshelyként üzemelnek, nem kért, és nem is kérhet iratokat a bérbeadáshoz.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A támadások egyik főszervezője, az azóta elfogott Salah Abdeslam háromszor is járt Magyarországon a párizsi mészárlás előtt. Ő és három társa is Magyarországon vehettek ki szobát az említett hotelekben. Feltehetően Salah Abdeslam a Keleti pályaudvaron várakozó migránsok közül is választott ki embereket.