A szombat éjjeli robbantásban a két rendőrön kívül egy taxis is megsérült, szerencsére csak könnyebben. A sofőr beszámolt a szörnyű éjszaka részleteiről, amit elmondása szerint soha nem fog elfelejteni.

Hatalmas robaj rázta meg szombat este a Teréz körutat: egy bomba robbant. Az ott éppen elhaladó két rendőrt sebesítette meg súlyosan, a közelben lévő járókelők legnagyobb baja az ijedség lett. Egy taxis is megsérült, szerencsére csak könnyebben, és most beszámol a borzalmas pillanatokról. 

Képünk illusztrációFotó: Polyák Attila - Origo

"A Teréz körút és a Király utca sarkán álltam, orral az Oktogon felé. Amikor zöldre váltott a lámpa, elindultam. Két utasom volt. Egy harminc körüli pár. A férfi mellettem ült, míg a nő hátul. Alig pár métert haladtam, amikor egy fülsiketítő robbanást hallottam.  Annyi időm sem volt, hogy magam elé kapjam a kezemet. Mire föleszméltem, a szélvédőn egy lyuk tátongott, a bal első ablak betört, és az utasom szólt, hogy vérzik a fejem. Tőle kaptam zsebkendőt, amit rászorítottam a sebre" – árulta el a Borsnak a taxis, aki azonnal kiszállt az autójából, hogy megnézze, mi történt. "Addigra már négy-öt ember vette körbe a két rendőrt. Arra emlékszem, hogy a nő feküdt alul, míg a társa félig felette feküdt. Úgy tűnt, mintha védelmezné.  Még akkor is csak találgattuk, hogy mi történhetett. A kihallgatásom hajnali négyig tartott, a kocsit pedig csak reggel fél hétkor kaptam vissza. Csak később vettem észre, hogy a tetőkárpitba is belefúródott egy szög. Úgy három centin múlt az életem. Ezután hazaindultam, de nem tudtam elaludni. A sírás kerülgetett. Kezdett rajtam kijönni a feszültség. Hálát adok a sorsnak, hogy túléltem. Azt hiszem, ezentúl szeptember 24-én is megünneplem a születésnapomat"  – mondta a férfi, aki hozzátette, soha nem fogja elfelejteni azt a pokoli hangot.