Hatalmas robbanás történt Budapest belvárosában

robbanás Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Robbanás történt szombaton késő este 22:30 körül a budapesti Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) két gyalogosjárőre megsérült, mindkettőjüket kórházba vitték. Úgy tudjuk, legalább egyikük, egy nő sérülése súlyos.

"A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek" – áll a Police.hu tájékoztatásában. A közlemény szerint a rendőrség – szakértők bevonásával – megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van.

Ottlakók beszámolóit és az esetről bővebben az Origón olvashatsz.

Korábban az OKF arról adott ki tájékoztatást, hogy a robbanást követően tűz nem keletkezett. Az érintett épületet a fővárosi hivatásos tűzoltók átvizsgálják, munkájukat a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, hogy a rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emelt a Király utcában is. A környező lakóházakat, szórakozóhelyeket, szállodákat kiürítették. A kordonon belülre senkit nem engednek, a bent tartózkodók egy részét távozásra kérték, és még a szomszédos utcákban is embereket kérdeztek ki. A tűzoltók, a mentők és a BRFK mellett a rendőrségi tűzszerészek és a Készenléti Rendőrség egységei is a helyszínre érkeztek.

A képre kattintva galéria nyílik a robbanásról Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Hatalmas botrány a királyi családban - Ellopták Pippa Middleton intim fotóithttp://www.life.hu/news/20160924-elloptak-katalin-huganak-pippa-middleton-fotoit.htmlEgy hacker ellen nyomoz a rendőrség, aki feltörhette Katalin hercegnő húgának, Pippa Middletonnak a telefonját, benne 3000 privát fényképpel. A képtolvaj a fotókat egyébként 17 256 000 forintnak megfelelő fontotért a The Sunnak ajánlotta fel. NewsOrigoNégy halottja és két sebesültje van az amerikai bevásárlóközpontban történt lövöldözésnekhttp://www.life.hu/news/20160924-harom-halottja-es-ket-sebesultje-van-az-amerikai-bevasarlokozpontban-tortent-pentek-esti.htmlNégy halottja és két sebesültje van a Washington államban helyi idő szerint péntek este történt lövöldözésnek. News--Nem jár a hétvégén a 4-6-os villamoshttp://www.life.hu/news/20160924-budapesten-a-nagykoruton-nem-jar-a-4es-6os-villamos-a-hetvegen.htmlFelújítás miatt egész hétvégén nem közlekednek a nagykörúti villamosok a fővárosban, a 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár.News--Motorbalesetet szenvedett Herendi Gábor, a Valami Amerika rendezőjehttp://www.life.hu/news/20160902-motorbalesetet-szenvedett-herendi-gabor-a-valami-amerika-balazs-bela-dijas-rendezoje.htmlHerendit egy autó ütötte el, aminek következtében lerepült a motorbicikliről. A rendező kórházban van. News--Meghalt Thomas Steinbeck íróhttp://www.life.hu/news/20160812-meghalt-thomas-steinbeck-iro-72-evesen.htmlŐ volt a Nobel-díjas John Steinbeck legidősebb fia. Több regényéből ő írt forgatókönyvet a filmes feldolgozásokhoz. Thomas Steinbeck 72 évesen, tüdőbetegségben halt meg. News--Trágár feliratú pólóban állt kamerák elé a bemondónőhttp://www.life.hu/news/20160902-tragar-feliratu-poloban-allt-kamerak-ele-a-bemondono-a-redditre-toltottek-fel-a-kepet.htmlEgy bangalore-i tévé bemondónője rendkívül kínos helyzetbe hozta magát. Persze lehet, hogy direkt provokálta a nézőket, de erre nem vennénk mérget. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.