A Lufthansa LH1340-es számú járatának pilótája a felszállás előtt, taxizás (a beszállóhelyről a futópálya felé tartó gépen) közben lett rosszul.

A repülőgépnek 16:20-kor kellett volna felszállnia Frankfurtban, de az Origo információi szerint 17.21-kor még Németországban, a kifutó előtt vesztegelt. A pilótát addigra már elvitte a mentő, az első tiszt viszont nem állhatott arrébb a géppel.

Az olvasói felvétel az LH 1340-es járaton készült, miután a kapitányt kitámogatták a pilótafülkébőlForrás: Origo

Az Origo repülőn tartózkodó olvasója szerint a stewardessek kétségbeestek, de urai voltak a helyzetnek. Oxigénmaszkot tettek a pilótára, majd az utasoktól kértek segítséget.

Voltak is orvosok az utasok között, akik végül ellátták a pilótát. 

A Liszt Ferenc Repülőtér, a Lufthansa légitársasáság és Flightradar honlapja szerint a járat jelentős késéssel érkezett, de 18.50-kor leszállt Budapesten.

Frissítés: Olvasónk elmondta, az új kapitány a Frankfurtban nem sokkal korábban leszállt bilbaói járatról érkezett besegíteni. Ő tájékoztatott mindenkit arról, hogy kollégája a reptéri mentőben azonnal infúziót kapott, és gyomorrontásra vagy vakbélgyulladásra gyanakodott (bár a fülke nyitott ajtaján úgy látsziott, mintha ájult lenne). Azt is hozzátette a besígítő pilóta, hogy szerencse, hogy nem felszállásnál vagy a levegőben történt az eset.